Pelēko zirņu salāti

Kā interesantu alternatīvu ierastajiem pelēkajiem zirņiem, Ziemassvētku galdu vari papildināt ar zirņu salātiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ziemassvētki tradicionāli asociējas ar gardu maltīti. Publicitātes foto.

4 porcijas

Nepieciešams:

• Pelēkie zirņi – 200 g

• Kūpināta gaļa – 100 g

• Gurķis (garais) – 1 gab.

• Sarkanā paprika – 1 gab.

• Sarkanais sīpols – 1 gab.

Mērcei:

• Skābais krējums – 200 g

• Lociņi – 100 g 

• Mārrutki – 1 tējk.

• Sāls, pipari – pēc garšas

 

Pagatavošanas laiks: 20 min

1. Novāri zirņus

Reklāma
Reklāma

2. Papriku, sīpolus, gurķi un kūpināto gaļu sagriez zirņu lieluma kubiciņos, sajauc un pievieno atdzesētus zirņus

 

Pagatavo mērci:

• Sagriez lokus, sajauc ar skābo krējumu un mārrutkiem

• Pēc garšas pievieno sāli un piparus

 

3. Salātus pārlej ar mērci

 

Recepti iesaka:  Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

 

Sastāvdaļas