Šodien vasaras Saulgrieži! Sienam ķimeņu sieru

Kā gan šajos svētkos var iztikt bez latviskā ķimeņu siera? Jāņu siera pagatavošanai ir daudz dažādu recepšu, šī ir viena no ātri pagatavojamajām. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Siers gatavs pasniegšanai!

Sastāvdaļas:

  • 5l lauku piena
  • 3 lauku olas
  • 2 tējk. sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • sauja ķimeņu
  • 1,5 ēd. k. citronskābes

Gatavošana:

  • Pienu lej katliņā vārīties, pievieno sviestu. Kad tam parādās plēvīte, tajā lej sakultas olas.
  • Tad pievieno sāli un ķimenes, samaisa.
  • Pienam liek klāt citronskābi un maisa, kamēr tam atdalās dzeltenzaļas sūkalas.
  • Visu masu lej marlē, notecina sūkalas un veido apaļu sieru, marli sasienot sānā.
  • Sieram virsū uzliek slogu, lai no tā iztecētu liekās sūkalas.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas