Latvijas "ananasu" kompots

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ķirbjus nomizo, sagriež kubiņos. Cidonijas iztīra no sēklām, sagriež daiviņās. Pilda burkās sajauktā secībā. Pārlej ar pagatavoto vārošu sīrupu. Pasterizē kā kompotus, atkarībā no burkas lieluma.
Vēlā rudenī vai ziemas salā jūsu galdā būs garšīgi, vitamīniem bagāti ananasi, audzēti šeit pat Latvijā.
Labu apetīti!

 

Recepti iesūtīja: Ingrīda Alhimoviča (Ermiča), konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ķirbji.lai piepildītu
  • Cidonijas - 600 .gr
  • Cukurs - 700.gr
  • Ūdens - 1. l