Veseli bumbieri cukura sīrupā. Bumbieru laiks!

Mācāmies gatavot kompotus!

FOTO: Shutterstock.com

Bumbieriem izgriežu ziedu micītes, novāru ūdenī mīkstus, bet nedrīkst pārvārīt, nomizoju, iemetu aukstā ūdenī atdzist; 1 kg cukura savāru ar 3 glāzēm ūdens sīrupā. Bumbierus sakārtoju burkā, apleju ar aukstu sīrupu, noslogu tā, lai bumbieri atrastos pilnīgi sīrupā. Nākamajā dienā noleju sīrupu, pieberu 400 g cukura, pieleju glāzi ūdens, uzvāru, aukstu pārleju pāri. Minētā sīrupa vārīšanu un pārliešanu atkārtoju 4-5 reizes, pie tam arvien pieberu jaunu cukuru un pieleju ūdeni. Sīrups pārlejot nedrīkst būt pārāk biezs. Sesto reizi bumbierus ar sīrupu vāru 20 minūtes. Sakārtoju burkā, izkāšu sīrupu, turklāt, ja sīrups ir pārāk biezs, pieleju ūdeni pēc vajadzības. Pārleju bumbieriem, aukstus aizsienu vai aizvākoju.
Lietoju toršu un kūku garnēšanai, bumbieru krējumam vai arī pie plombīra.


Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Bumbieri - 2.kg
  • Cukurs - 2 1/2.kg (var mazliet mazāk)
  • Ūdens - 2.l