Ērkšķogu ievārījums

FOTO: Shutterstock.com

Ērkšķogu ievārījums, lai arī nav no populārākajiem, tomēr ir ļoti gards.

 

Pagatavošana: vārīšanai ņem pusgatavas, vēl cietas ogas, noņem kātiņus, nomazgā, sadursta katru ogu ar adatu vairākās vietās. Ogas liek aukstā ūdenī uz 20 minūtēm. Sagatavotas ogas liek karstā sīrupā, atstāj uz 2-3 stundām un vāra gatavas. Gatavu ievārījumu ātri atdzesē, lai tas nezaudē krāsu.

 

 

Recepte no grāmatas: Brokastis, pusdienas, vakariņas.- Rīga: Olna, 1999.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ūdens - 2.glāzes
  • Ērkškogas - 1.kg
  • Cukurs - 1 1/2.kg