Ērkšķogu ievārījums
![Ērkšķogu ievārījums, lai arī nav no populārākajiem, tomēr ir ļoti gards.](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/5746/conversions/2015073015414832176_o-696x464.jpg)
FOTO: Shutterstock.com
Ērkšķogu ievārījums, lai arī nav no populārākajiem, tomēr ir ļoti gards.
Pagatavošana: vārīšanai ņem pusgatavas, vēl cietas ogas, noņem kātiņus, nomazgā, sadursta katru ogu ar adatu vairākās vietās. Ogas liek aukstā ūdenī uz 20 minūtēm. Sagatavotas ogas liek karstā sīrupā, atstāj uz 2-3 stundām un vāra gatavas. Gatavu ievārījumu ātri atdzesē, lai tas nezaudē krāsu.
Recepte no grāmatas: Brokastis, pusdienas, vakariņas.- Rīga: Olna, 1999.
Sastāvdaļas
- Ūdens - 2.glāzes
- Ērkškogas - 1.kg
- Cukurs - 1 1/2.kg