Izmēģini Ikšķiles dāmu deju kolektīva “Vijas” dejotājas pikanto gurķīšu marinēšanas recepti!

Šajā nedēļas nogalē, svētdienā, 13. augustā, Rīgā, Esplanādes parkā, notiks vecākajai paaudzei veltītais festivāls “Zelta ritmi”. Pasākuma centrālais notikums ir lielkoncerts, kurā uzstāsies vairāk nekā 220 senioru no visas Latvijas. Ikšķiles dāmu deju kolektīva “Vijas” dejotāja Rūta atklāj savu īpašo un reizē vienkāršo gurķu marinēšanas recepti!
“Recepte patiesībā ir ļoti vienkārša!” teic saimniece Rūta.

FOTO: Artūrs Ķipsts

“Recepte patiesībā ir ļoti vienkārša!” teic saimniece Rūta.

Festivāls “Zelta ritmi” ir īpaši vecākajai paaudzei veltīts izglītojošs un izklaidējošs pasākums, ko jau sesto gadu rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Tas notiks šajā svētdienā, 13. augustā, Rīgā, Esplanādes parkā, skvērā aiz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja; vairāk informācijas www.zeltaritmi.lv

 

Galvenais pasākuma notikums ir lielkoncerts, kurā uzstāsies dažādu novirzienu senioru kolektīvi no visas Latvijas, kopā pulcējot vairāk nekā 220 dalībnieku. Koncertā piedalīsies arī Ikšķiles dāmu deju kolektīvs “Vijas” – tā dejotāja Rūta atklāj marinēto gurķu recepti, ko gardēži arvien slavē un grib to uzzināt. “Recepte patiesībā ir ļoti vienkārša!” teic dejotāja Rūta.

 

 

Dejotājas Rūtas pieprasītā kraukšķīgo gurķu recepte

“Burciņā liek diļļu galviņu, ķiplokus, čili un gurķus. Arī marinādei maz sastāvdaļu – ūdens, sāls, cukurs, tomātu mērce un etiķis,” recepti atklāj festivāla “Zelta ritmi” dalībniece. “Čili piparus liek atkarībā no tā, cik stiprus grib gurķus. Bet vislabāk ir eksperimentēt – vienu gadu uztaisa provi un tad nākamajā gadā zina, cik jāliek,” pamāca saimniece. Viņa katrā burciņā liek trīs čili piparu ripiņas. 


Sastāvdaļas:
Tīrā 0,7 l stikla burkā kārto:
1 diļļu galviņu
3 ķiploku daiviņas
3 ripiņas čili piparu
Tīrus gurķus, sagrieztus gareniski četrās daļās; marinēšanai derēs arī labi izauguši gurķi.

Marinādei: 1,5 l ūdens, 3 ēdamk. sāls, 200 g cukura, 200 g tomātu mērces, 200 ml 9% etiķa, pāris lauru lapas.

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

  1. Pilda pilnu burku ar gurķiem.
  2. Uzvāra marinādi; no norādītās marinādes porcijas sanāk septiņas astoņas 0,7 l burciņas.
  3. Kad marināde uzvārījusies, to atdzesētu lej virsū gurķiem burkā. 
  4. Uzliek burkām vākus, karsē aptuveni 15 min – karsēšanas laikā burkās marinādes temperatūrai jābūt 60 grādiem. 
  5. Vākus stingri aizgriež ciet, apgāž burkas otrādi uz vākiem un atstāj, lai atdziest. 
  6. Pēc tam burkas liek ledusskapī – kad tās pilnībā atdzisušas, nes uzglabāšanai pagrabā.

 

“Būšu priecīga, ja arī jūs recepti pamēģināsit un jums garšos. Tiekamies vecākajai paaudzei veltītajā festivālā “Zelta ritmi”!” aicina dejotāja Rūta. 
 

 

Skaties gurķu marinēšanas video recepti!

Saistītie raksti