Kabaču ievārījums – ēd pats un cienā draugus!

Kad mājās palikuši vēl pēdējie kabači, kurus tik žēl izmest, bet visa receptes jau apnikušas, pagatavo kabaču ievārījumu!

FOTO: Normunds Baranovskis

Vai draugi varēs uzmninēt, no kā ir pagatavots šis ievārījums?

Ēd pats, cienā ģimeni un draugus un liec tiem uzminēt – kas tas ir!?

 

Sastāvdaļas

  • Kabaču mīkstums bez mizas un sēklām 700 g
  • Ērkšķogas vai citas ogas 200 g
  • Ūdens 100 g
  • Cukurs 100 g
  • Citronskābe 1/2 tējk
  • Marmelādes cukurs 1 paciņa (330 g)

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  • Vāri kabaci ar ogām, ūdeni, cukuru un citronskābi.
  • Kad kabacis kļuvis mīksts, masu izspied caur sietu un liec  atpakaļ vārīties.
  • Maisi un pievieno želejas cukuru.
  • Pildi tīrās burkās.

 

 

Saistītie raksti