Vasaras čatnijs ar tomātiem, ķiršiem un aso čili pipariņu

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas 
 

  • 500 g skābo ķiršu
  • 500 g tomātu
  • 2 sīpoli
  • 1 neliels ķiploks
  • 0,5 svaiga sarkanā čilli
  • 125 ml balzamiko etiķa
  • 1 tējkar. sāls
  • 1 tējkar. melno piparu
  • 330 g Dansukker ievārījuma cukura „1+3” vai 500 g Dansukker ievārījumu cukura

     

Pagatavošana

Ķiršus noskalo un izņem kauliņus. Tomātus noblanšē, noņem miziņas un sadala gabalos. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Čilli noskalo, izņem sēklotni un sarīvē vai smalki sakapā. Visas sastāvdaļas, izņemot cukuru, katlā uzvāra un, nepārtraukti maisot, turpina vārīt 15 minūtes. Pievieno cukuru un turpina vārīt vēl 5 minūtes. Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas. Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā

Reklāma
Reklāma