Zemeņu ievārījums ar sarkanajām jāņogām

Ievārījums ar zemenēm un sarkanajām jāņogām.

FOTO: Shutterstock.com

Interesans ievārījuma ogu salikums.

Sastāvdaļas:

  • zemenes - 1 kg;
  • sarkanās jāņogas - 1 kg;
  • cukurs - 1 kg;
  • citrona sula - 5 ēd.k. karotes.
     

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Nomazgā zemenes un ļauj ūdenim notecēt. Tāpat nomazgā jāņogas, noteicina ūdeni.
  • Jāņogas un zemenes vienmērīgā kārtā izklāj uz cepešpannas ar pergamentu.
  • Cepeškrāsni ieslēdz + 200 ° C temperatūrā, un, tiklīdz tā sakarsusi, tajā uz 15 minūtēm ievieto cepešpannu ar ogām.
  • Tad jāņogas rīvē caur sietu, lai iegūtu biezu jāņogu sulu. 
  • Zemenes sasmalcina, izmantojot blenderi vai gaļas mašīnā, sajauc ar cukuru.
  • Bļodā ar zemenēm un cukuru pievieno jāņogu un citrona sulu. 
  • Vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes, maisot un noņemot putas.
  • Gatavo ievārījumu pilda tīrās burkās un aizvāko.