Aprikožu ievārījums. 4 receptes

Aprikozes ir vērts pamēģināt aizvietot ar Latvijas plūmēm!

Aprikožu-apelsīnu ievārījums - jauna garša tavā burciņā!

FOTO: Shutterstock.com

Aprikožu-apelsīnu ievārījums - jauna garša tavā burciņā!

 

Šā ievārījuma galvenais noslēpums ir sastāvdaļu attiecības – ½ kilograma cukura uz 1kg augļu.

 

Sastāvdaļas:

2 kg aprikožu

1 kg cukura

500 g apelsīnu

200 g valriekstu

Ingvera sakne

 

Ievārījums tikai no aprikozēm

Aprikozes (bez kauliņa) sadala četros traukos un apber ar cukuru tā, lai augļi būtu pilnībā nosegti. Viena trauka saturu uz lēnas uguns savāra biezu un caurspīdīgu. Ievārījumu atdzesē un sapilda burkās. Uzglabā ledusskapī. 

Reklāma
Reklāma

 

Aprikožu un apelsīnu ievārījums

Otrā traukā aprikozēm pievieno puskilogramu apelsīnu ar visu mizu, kas sagriezti šķēlītēs un vēl uz pusēm. Vāra uz lēnas uguns, maisot pēc iespējas mazāk, lai aprikožu pusītes paliktu veselas. Laiku pa laikam ievārījumam noņem putas. Kad masa sāk mutuļot un putas vairs neveidojas, ievārījums ir gatavs.

 

Aprikožu un ingvera ievārījums

Trešajā traukā aprikozēm pievieno smalki sarīvētu ingveru un uz lēnas uguns savāra ievārījumu biezu un caurspīdīgu.

 

Aprikožu ievārījums ar valriekstiem

Pēdējā traukā aprikozes vāra tāpat kā pirmajā, tikai 20 minūtes pirms gatavības ievārījumam pievieno 200 g valriekstu, samaisa un noņem no uguns. Atdzisušo ievārījumu pilda burkās un uzglabā ledusskapī.

 

Receptes no izdevniecības „Zvaigzne ABC” izdotās Jūlijas Visockas pavārgrāmatas „Ēdam mājās!”

 

Sastāvdaļas