Cukuriņu ievārījums ar kanēli

 
Ābolu zari šogad smagi jo smagi - ir īstais ābolu gads! Pārvedām no mammas dārza jūru saldsaldo cukurīšu - kaudzīti aiznesu uz darbu, lai mielojas kolēģi un Gudro Sievu skolas apmeklētāji, kaudzīti padalīju draugiem, vēl vienu - izspiedām sulā. Un, lai arī paši ēdam čupu čupām, tomēr cukurīši kā ir, tā ir:) Žēl laist zūdībā, tāpēc nolēmu uzvarīt cukuriņu ievārījumu.
Cukuriņu ievārījums ir aromātisks, konsistence - medaina!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cukuriņu ievārījums ir aromātisks, konsistence - medaina!

Sastāvdaļas

1kg cukuriņu

0,5 kg ievārījuma cukura

1 kanēļa standziņa

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

  1. Cukuriņus nomazgā, izgriež serdes un sagriež plānās šķēlēs - ar visu miziņu.
  2. Ieber katlā un pārkaisa ar daļu no cukura - ļauj,lai atdalās sula. Ja nav laika gaidīt, pievieno pāris ēdamkarotes ūdens, lai āboli nepiedeg, un liek vārīties.
  3. Vāra, līdz šķēles kļūst dzidras. Pievieno atlikušo cukuru un kanēļa standziņu.Turpina vārīt, kamēr ievārījums kļūst medains.
  4. Pilda tīrās burciņās.