Burkānu un citronu ievārījums

FOTO: Shutterstock.com

Burkānus nomazgā un notīra. Ievārījumam izvēlas citronus ar plānu miziņu. Tos rūpīgi nomazgā, sagriež (taču nemizo), izņem sēklas.

Citronus kopā ar burkāniem samaļ gaļasmašīnā vai sasmalcina ar blenderi, liek katlā, pievieno cukuru un labi samaisa. Liek uz mērenas uguns un vāra, regulāri apmaisot un noņemot putas, apmēram 35 - 40 minūtes. Īsi pirms vārīšanas beigām pēc garšas pievieno vaniļas cukuru.

Ievārījumu karstu pilda burkās.

 

Recepte no grāmatas: Neparastas ievārījumu receptes.- Rīga, Zvaigzne ABC, 2010

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Burkāni - 1.kg
  • Citroni - 1.kg
  • Cukurs - 2.kg
  • Vaniļas cukurs