Kā pagatavot tiešām garšīgu lasi – četras vienkāršas receptes

Lasis ir ne tikai ļoti garšīga, bet arī veselīga zivs. Tas ir arī salīdzinoši ātri pagatavojams un galvenais – garšo gandrīz visiem.
Kā pagatavot tiešām garšīgu lasi

FOTO: Shutterstock.com

Kā pagatavot tiešām garšīgu lasi

Lasis saldā krējuma mērcē

 

Sastāvdaļas

  • Laša fileja - 4.gb
  • Citrons - 1.gb
  • Saldais krējums - 500.ml
  • Dilles,sipolloki
  • Milti
  • Ola - 1.gb
  • Eļļa

 

Pagatavošana:

  • Laša filejas gabalus iemarinē viena citrona sulā un atstāj ledusskapī uz 3 stundām.
  • Pēc tam uzkarsētā pannā liek cepties filejas, kas panētas olā un miltos, katru pusi cep apmēram 5- 8 min., tad uzlej saldo krējumu un pasautē apmēram 10 min.
  • Beigās pārkaisa ar sakapātām dillēm un sīpollokiem.

 

Pasta ar lasi un ķiršu tomātiem

 

Sastāvdaļas:

  • Pasta - 300 g
  • Laša fileja ar ādu - 0,7-0,8 kg
  • 0,5kg ķiršu tomātiņi
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 sarkanais pipars
  • saldais krējums -100g
  • Baltvīns~100ml

 

Gatavošana:

  • Sagatavo lasi. Nogriež ādu un laša fileju sadala nelielos gabaliņos.
  • Ķiršu tomātiņus sagriež uz pusēm. Smalki sagriež piparu. Notīra ķiploka daiviņas un saspiež ar ķiploku spiedi vai sagriež ļoti smalki.
  • Dziļā pannā sakarsē eļļu. Eļļā apcep ķiplokus, tad pievieno un apcep piparu. Pievieno arī tomātiņus un nedaudz apcep.
  • Paralēli gatavo pastu - katliņā uzvāra ūdeni, pievieno ēdamkaroti eļļas. Liek vārīties pastu. Vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. ~5 minūtes pirms beigām, pievieno sāli.
  • Kad tomātiņi uz pannas apcepušies, pievieno lasi un viegli apcep. Tad pievieno nedaudz baltvīna un visu pasutina ~3 minūtes.
  • Lasim pievieno saldo krējumu un ļauj vēl nedaudz pasutināties. Pēc garšas pievieno sāli un garšvielas.
  • Kad pasta gatava, to nokāš. Kad lasis ir gatavs, tam uz pannas pievieno pastu.
  • Visu viegli apmaisa, noslēdz uguni un atstāj ~5 minūtes, ļaujot garšiņām sadraudzēties.
  • Pastu pasniedz, pārkaisot ar smalki rīvētu ''Parmezan'' sieru un baltvīnu. 
Reklāma
Reklāma

 

Laša zupa ar dārzeņiem

 

Sastāvdaļas

 

  • Laša fileja - 250.g
  • Svaigi spiesta apelsīna sula
  • Svaigi spiesta citrona sula
  • Rīsi - 100.g
  • Ziedkāposti (var saldētus) - 250.g
  • Liels tomāts
  • Vidēja lieluma sīpols
  • Vidēja lieluma burkāns
  • Laša galvas vai asakas - 500.g
  • Eļļa, sāls, pipari, lauru lapas

No zivs asakām, lauru lapām, pipariem un sāls izvāra buljonu. Vārīšanas beigās pievieno no 1 apelsīna un 1 citrona spiestu sulu. Izkāš buljonu. Smalki sarīvētus burkānus un smalki sakapātus sīpolus apcep nelielā daudzumā eļļas. Pievieno buljonam, uzvāra, pievieno rīsus. Vāra 5 minūtes. Tad pievieno brokoļus, ziedkāpostus un vidējos kubiņos sagrieztu laša fileju. Kad lasis gatavs, vārīšanas beigās pievieno daiviņās sagrieztu tomātu. Pasniedz ar krējumu un svaigiem zaļumiem, var pievienot arī ķiplociņu.

 

Gardais laša sacepums

Sastāvdaļas

  • Kūpināts vai vārīts lasis vai forele - 400.g
  • Kartupeļi - 6 - 8.gab
  • Mazs gurķis - 1.gab
  • Saišķītis diļļu
  • Lielas olas - 3.gab
  • Saldais krejums - 150.g
  • Piens - 200.g
  • Sāls, baltie pipari - 200.g

Pagatavošana

  • Zivij izņem asakas un novelk ādu. Sagriež mazos gabaliņos. Kartupeļus nomizo un sašķēlē. Gurķi noskalo un sagriež plānās šķēlītēs. Sasmalcina dilles.
  • Kartupeļus, lasi, dilles un gurķu sķēlītes kārtām liek ieziestā cepamtraukā. Samaisa olas, krējumu un pienu. Pievieno šķipsniņu sāls un piparu. Lej cepamtraukā. Sacepumu cep krāsns apakšējā daļā 200 grādos apmēram 40 minūtes. Laša sacepumu var pasniegt ar svaigu dārzeņu salātiem un maizi.
  • Sacepums būs īpaši gards, ja izmantosi karsti kūpinātu lasi.

Saistītie raksti