Pieneņu lapu pesto – tikai sablendē, un gatavs!

Kamēr vēl pienenes leknas, dodies pļavā ievākt to lapas. Tās var dēvēt par īstu superēdienu un superzālēm mūsu veselībai, un pagatavotas iekš pesto ir dikti gardas.
Zaļš, aromātisks, nedaudz rūgtens un pilns ar dabas spēku – tāds ir pieneņu lapu pesto.

FOTO: Shutterstock.com

Zaļš, aromātisks, nedaudz rūgtens un pilns ar dabas spēku – tāds ir pieneņu lapu pesto.

Sastāvdaļas:

  • 2 saujas svaigu pieneņu lapu (ja iespējams, no tīras vietas – prom no ceļiem)
  • 1 sauja riekstu vai sēkliņu (valrieksti, saulespuķu, ķirbju – kā patīk)
  • 1–2 ķiploka daiviņas
  • 50 g cietā siera (piemēram, Parmezāna – vai vegānisks aizvietotājs)
  • ½ glāze olīveļļas (vai cita kvalitatīva eļļa)
  • šķipsniņa sāls
  • citrona sula pēc garšas

 

Pagatavošana

  1. Nomazgā pieneņu lapas un nosusina.
  2. Visas sastāvdaļas sablendē līdz krēmīgai konsistencei.
  3. Uzglabā ledusskapī līdz piecām dienām vai sasaldē porcijās.
     

Ideāli der uz maizītēm, pie makaronu ēdieniem vai kā dārzeņu mērcīte.

Reklāma
Reklāma

Pieneņu lapas:

  • attīra aknas un asinis, pateicoties rūgtvielām un antioksidantiem;
  • stiprina imunitāti, pateicoties augstam A, C, K vitamīnu un kalcija saturam;
  • uzlabo gremošanu un samazina iekaisumus;
  • satur maz kaloriju, bet daudz barības vielu – ideāls zaļais papildinājums ikdienas uzturā.

 

Avots: Aptieciņa no dabas

Saistītie raksti