Mārtiņa Sirmā pieredze: Ko darīt, lai pankūciņas sanāk pufīgas

„Kā panākt, lai mazās pankūciņas bez rauga būtu pufīgas? Es parasti pielieku šķipsniņu sodas un citronskābes, bet pankūkas uzpūšas tikai uz pannas, bet pēc tam sašļāpst.” Atbild pavārs Mārtiņš Sirmais.

FOTO: Shutterstock.com

„Domājams, tu cept pankūkas pārāk augstā temperatūrā. Pankūkas jācep uz lēnas uguns, ja temperatūra regulējama ciparos no 1 – 10, tad jāizvēlas 3. Karstumā notiek reakcija ar sodu un citronskābi, pankūkas uzpūšas. Ja karstums ir bijis pārāk liels, noņemot tās no pannas, viss gaiss iziet ārā un attiecīgi pankūkas sarūk. Tas ir tāpat, kā cepot biskvītu — cepšanas laikā nedrīkst virināt cepeškrāsns durvis. Ja pankūkas cep uz lēnas uguns, gaiss izolējas iekšpusē.”

Reklāma
Reklāma