Andrejs Reinis Zitmanis rullē supergaro makaronu un gatavo ravioli ar vistas gaļas pildījumu
Grupas "Sudden Lights" solists Andrejs Reinis Zitmanis nekad nav slēpis savu mīlestību pret Itālijas virtuvi, tāpēc raidījuma "Vakariņas pa lēto" trešajā epizodē Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis viņam sagatavojis īstu pārbaudījumu: abi sacentīsies, kurš var izrullēt garāko pastas mīklas strēmeli un visātrāk aizlocīt ravioli spilventiņu.

FOTO: Publicitātes foto
Pašu gatavoti ravioli gan garšo debešķīgi, gan izmaksā lētāk.
Sastāvdaļas:
4 personām
Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Izmaksas kopā: 6,08 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 1,52 eiro
Mīklai:
- 240 g kviešu miltu
- sāls
- 3 olas istabas temperatūrā
Pildījumam:
- 200 g cāļa maltās gaļas
- 180 g vājpiena biezpiena 0,5 %
- 2 ķiploka daiviņas
- 50 g cietā siera
- garšvielas
- ūdens
Mērcei:
- 40 g sviesta
- 2 ēdamkarotes kviešu miltu
- 400 ml 2,5 % piena
- 50 g 37 % cietā siera
- sāls, garšvielas

Pagatavošana
- Miltus uzber uz galda, pievieno tējkaroti sāls un izveido kaudzīti ar bedrīti viduspunktā. Tajā iesit olas un ar dakšiņu sakul, pakāpeniski sajaucot ar miltiem. No masas veido pastas mīklu, mīca apmēram 5 minūtes. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.
- Kamēr mīkla atpūšas, pagatavo pildījumu. Bļodā samaisa malto gaļu un biezpienu. Pievieno smalki sarīvētu cieto sieru un ķiploku, garšvielas pēc garšas, divas ēdamkarotes ūdens un visu kārtīgi samaisa.
- Gatavo ravioli. Izrullē mīklu plānās plāksnēs un izspiež apaļas formiņas. Pusi no apļa malas apsmērē ar ūdeni, ieliek bumbiņu pildījuma, aizloka ciet un viegli saspiež maliņas.
- Pagatavo mērci. Pannā izkausē sviestu, pievieno nedaudz garšvielu, sāls un miltu. Nelielā karstumā miltus viegli apcep un tad pakāpeniski pievieno pienu, paralēli kārtīgi maisot.
- Noslēgumā pievieno sarīvētu sieru un maisa mērci, līdz siers izkusis.
- Lielā katlā uzvāra ūdeni, pievieno kārtīgu šķipsnu sāls un uzmanīgi iegremdē ūdenī svaigos ravioli, vāra apmēram 3 minūtes. Ar sietiņu izņem ravioli, nolejot lieko šķidrumu.
- Šķīvī liek siera mērci, pa virsu – ravioli. Ja vēlas, pasniedz ar svaigiem garšaugiem.