Klasiskie smilšu cepumi - izmaļam caur gaļas mašīnu

Savulaik šie smilšu cepumi, ko mala caur gaļas mašīnu, bija visai populāri. Jo viegli pagatavojami un bezgala garšīgi (var pagatavot arī, ja gaļasmašīnas jums nav). Atsauc atmiņā bērnības garšas! + šis process noteikti patiks arī taviem bērniem.

Tējas cepumi pie tavas pēcpusdienas tējas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tējas cepumi pie tavas pēcpusdienas tējas!

Sastāvdaļas:

  • 300g sviesta
  • 3 olas
  • 250g cukura
  • 150g skābā krējuma
  • vaniļas cukurs
  • milti pēc vajadzības
  • kanēlis un magones

Gatavošana:

  • sviestu, olas, cukuru, vaniļas cukuru un skābo krējumu samīca.
  • pakāpeniski pievieno miltus un turpina mīcīt, līdz izveidojas stingra mīkla.
  • mīklu sadala uz pusēm, vienai daļai pievieno magones, otrai - kanēli.
  • šo cepumu veidošanai formiņas mums ir saglabājušās no vecvecmāmiņas laikiem.
  • vajadzīgo formiņu piestiprina gaļas mašīnai.
  • mīklu liek gaļas mašīnā un maļ cepumus .
  • sakarsētā cepeškrāsnī cep gatavus.
  • kad cepumi gatavi, tos karstus sagriež vajadzīgā izmērā.

Ja šādas formiņas nav, mīklu izveltnē un ar dekoratīvo griezēju sagriež cepumus.

Reklāma
Reklāma

 

Recepte: Agita Gabrāne

 

 

Saistītie raksti