Dāmu pirkstiņi jeb Savoiardi cepumi

Dāmu pirkstiņus izmanto kā pamatu vieglām tortēm un itāļu iecienītajam tiramisū. Šos  cepumus var pagatavot arī mājās. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ļoti rūpīgi atdalām olu baltumus no dzeltenumiem un cenšamies ne vien pēc tā, lai baltumos nebūtu ne piliena dzeltenuma, bet arī trauks būtu iepriekš rūpīgi attīrīts. Dzeltenumiem pieberam pusi no cukuru un pagaidām atliekam maliņā, bet baltumus ar mikseri un pilnu jaudu, sākam kult līdz biezām putām, pakāpeniski pievienojam atlikušo cukuru un turpinām kulšanu, kamēr cukurs pilnībā izkūst. 

Arī dzeltenumus kārtīgi sakuļam ar mikseri, kamēr cukurs pilnībā izkusis, ar karoti nesteidzīgi iemaisām sakultos baltumus , pēc tam tik pat nesteidzīgi un rūpīgi iemaisām miltus un, kad viss iemaisīts viendabīgā mīklā, varam ķerties pie cepumu veidošanas. To varam darīt gan ar speciālām konditorejas špricēm vai vienkāršu maisiņu ar izgriezumu stūrītī. 

Cepamtraukā ieklājam cepampapīru, izspiežam uz tā pirkstiņu formas cepumus, bagātīgi pārkaisām ar pūdercukuru un 200 grādos cepam aptuveni 10 minūtes jeb līdz vieglam zeltainumam. Pēc izcepšanas formu izņemam no krāsns, jaujam cepumiem tajā atdzist, pēc tam noņemam no cepampapīra un pasniedzam galdā. 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sviests - 200.grami
  • Ūdens - 4.glāzes
  • Milti - 4.glāzes
  • Olas - 10.gab