Sildošā Indijas tēja ar pienu, pipariem un ingveru

Indieši to dēvē arī par sildošo jeb masala tēju. Šo recepti ieguvu no savas draudzenes, bet viņai to atklāja kāds indiešu draugs. Tā ir interesanta, bet tiešām garda un, manuprāt, ļoti veselīga tēja aukstām ziemas dienām un ne tikai. Visām sastāvdaļām piemīt kādas ārstnieciskas īpašības, kas šajā vīrusu laikā noteikti palīdz mums nesaslimt un arī uzmundrina organismu, neļaujot pielavīties tā sauktajam pavasara nogurumam.
Pārsteidzošas ir kopā liekamās sastāvdaļas, bet garša pēc tējas uzvārīšanas ir unikāla!

FOTO: Sigita Āboltiņa

Pārsteidzošas ir kopā liekamās sastāvdaļas, bet garša pēc tējas uzvārīšanas ir unikāla!

Sastāvdaļas:

  • 2 litri piena
  • 12 paciņas melnās tējas
  • gabaliņš ingvera (2-3 cm)
  • 7-10 melnie graudu pipari
  • 2-3 kardamona pākstis
  • 3-4 kanēļa standziņas vai tējkarote kanēļa
  • cukurs (pēc garšas)

 

Gatavošana

Reklāma
Reklāma

Visas sastāvdaļas ieliek pienā (tējas maisiņiem jābūt iegremdētiem pilnībā) un vāra uz lēnas uguns. Kad novārījums sāk burbuļot, tēja gatava.  

Lai garšo arī jums un ir silti!

Saistītie raksti