Klasiska austriešu recepte – saplucinātās ķeizara pankūkas

Šī ir klasiska austriešu virtuves recepte, kurai katrā reģionā ir nelielas atšķirības, tomēr tas netraucē katram uzskatīt savu recepti par vispareizāko.
Šīs saplucinātās pankūkas garšo lieliski!

FOTO: Shutterstock.com

Šīs saplucinātās pankūkas garšo lieliski!

Sastāvdaļas: (4 personām 45 minūtes)

400 ml piena
180 g miltu
80 g cukura
40 g sviesta
40 g rozīņu
4 olas
1 citrons
1 paciņa vaniļas cukura
pūdercukurs
sāls

Pagatavošana:
Šādam mīklas daudzumam ir nepieciešama diezgan liela panna. Ja panna nav liela, tad labāk sadalīt mīklu divās daļās un arī cept pa daļām.

  1. Olu baltumus atdali no dzeltenumiem. Citronam norīvē miziņu.
  2. Pienu sakul ar miltiem, vaniļas cukuru, citrona miziņu un šķipsniņu sāls, lai izveidojas gluda mīkla. Iekul olu dzeltenumus.
  3. Olu baltumus kopā ar pusi cukura saputo gandrīz stingrās putās. Trešdaļu olbaltuma putu iekul mīklā, pārējo uzmanīgi iecilā.
  4. Pannā ar karstumizturīgu rokturi izkausē sviestu un vienmērīgi iepildi mīklu.
  5. Pārkaisi ar rozīnēm un uz lēnas uguns cep 1 minūti. Pēc tam liec pannu 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 10 minūtes.
  6. Pankūku sadali 3 sloksnēs un ar lāpstiņu un dakšiņu apgriez uz otru pusi.
  7. Liec uz plīts un cep vēl pāris minūtes. Saplucini nelielos gabalos un pabīdi malā.
  8. Brīvajā pannas daļā ieber atlikušo cukuru un karamelizē. Uzmanīgi samaisi ar pankūkas gabaliņiem un pārkaisi ar pūdercukuru.

 

Reklāma
Reklāma

Idejas pankūku bagātināšanai

  • Augļu pankūkas: 200 g ogu vai augļu (zemenes, mellenes, persiku, ābolu, bumbieru gabaliņi) iemaisi gatavajās pankūkās un vēlreiz uzkarsē.
  • Mandeļu/riekstu/sēklu pankūkas: mazliet izmaini pamatrecepti: samaisi 160 g miltu ar 200 g smalki samaltu mandeļu vai ķirbju sēklu, vai riekstu. 2 olu vietā ņem 3 olas.
  • Šokolādes pankūkas: arī nedaudz pamaini pamatrecepti: ņem 200 g miltu, 200 ml piena uzsildi un tajā izkausē 80 g sarīvētas tumšās šokolādes, atdzesē un samaisi ar atlikušo piena daudzumu, kāds minēts pamatreceptē

Saistītie raksti