2 vieglas receptes pilnīgi dabiska gaisa atsvaidzinātāja izgatavošanai

Iedarbīgs līdzeklis sasmakuša gaisa uzlabošanai tādās vietās vai brīžos, kad nav iespējams telpu ātri izvēdināt, ir dzeramā soda, no kuras var pagatavot aromātiskus gaisa atsvaidzinātājus.
Galvenās sastāvdaļas ir soda un ēteriskās eļļas.

FOTO: Shutterstock.com

Galvenās sastāvdaļas ir soda un ēteriskās eļļas.

Izsmidzināms

Ielej pulverizatorā 300 ml ūdens, 100 ml degvīna (40 %) vai atšķaidīta spirta un ieber 20 g sodas. Kārtīgi sakrati, lai soda izšķīst. Pievieno dažus pilienus ēteriskās eļļas – kāda labāk patīk. Gaisa atsvaidzināšanai ideāli piemērotas ir citrusu eļļas, jo tās rada gan patīkamu smaržu, gan papildu svaiguma sajūtu.

 

Soda neitralizē smakas, savukārt alkohols šajā receptē palīdz šķīdināt ēteriskās eļļas, kalpo arī par dezinficētāju un paildzina atsvaidzinātāja derīguma termiņu. 

 

Reklāma
Reklāma

Šādu atsvaidzinātāju vari iesmidzināt arī apavos, drēbju skapī, telpā, kur atrodas, piemēram, kaķa tualete, kā arī iztukšotā un iztīrītā atkritumu spainī.

 

Sausais

150 g sodas vai cepampulvera samaisi ar 20–25 pilieniem ēteriskās eļļas un smaržīgām lapiņām (piparmētru, rožu ziedlapiņām, lavandas ziediņiem u. tml.) un ieber glītā trauciņā vai burciņā tā, lai maisījums aizpildītu pusi tilpuma. Iespraud viegli samitrinātus bambusa iesmiņus vai grilēšanai paredzētus koka iesmiņus. Ik pa laikam ierīvē iesmiņus ar smaržīgo maisījumu. Ļoti aromātisks sausais gaisa atsvaidzinātājs, kas ilgstoši atsvaidzinās gaisu.

Saistītie raksti