Septiņi ieteikumi, kā paveikt pavasara tīrīšanu kopā ar bērniem

Pirmajiem spožajiem un priecīgajiem pavasara saules stariem ielūkojoties pa mājas logiem, itin neviļus domas pievēršas lielajai tīrīšanai. Ne tikai logi, bet arī citas virsmas, pagultes, mēbeles un mājas lietas ir gatavas nomazgāties, atsvaidzināties un uzspodrināties, vai – tieši pretēji – sagatavoties lielajai vasaras guļai.
Izvēlēties cilvēkiem un videi draudzīgus tīrīšanas līdzekļus visai plašā klāstā un par izdevīgām cenām no zīmola W5 iespējams visos “Lidl” veikalos Latvijā.

FOTO: Shutterstock.com

Izvēlēties cilvēkiem un videi draudzīgus tīrīšanas līdzekļus visai plašā klāstā un par izdevīgām cenām no zīmola W5 iespējams visos “Lidl” veikalos Latvijā.

Mājas tīrīšanā, gudri visu saplānojot, var iesaistīt visu ģimeni, arī mazākos bērnus. Tā darbi tiks paveikti ātrāk, mamma viena nebūs pārstrādājusies, un kopīgs darbs ir arī labs ģimenes kopābūšanas laiks – laiks kopā ar bērniem nav jāpavada tikai atpūšoties un izklaidējoties.

 

Septiņus padomus, kā efektīvi sapost savu māju kopā ar bērniem, sniedz Inese Šulca, dārza un mājas pārvērtību entuziaste @lovemybrickhouse.

 

Sāc ar plānu, sadalot katram darbus atbilstoši spēkam un prasmēm! 

 

Ja uztici kādu tīrīšanas darbiņu bērnam, pārliecinies, ka tas ir ātri paveicams un neaizņem ilgāk par 5-20 minūtēm (atkarībā no vecuma). Bērni laiku uztver citādi, pozitīvā motivācija zudīs, ja darbs būs laikietilpīgs.

 

Ir svarīgi palīdzēt bērnam darboties ar prieku un azartu. Pamēģini izveidot kādu motivējošu tīrīšanas, kārtošanas sistēmu. Var, piemēram, par veiktajiem darbiem krāt bonuspunktus uzlīmju vai ķeksīšu veidā. Par konkrētu skaitu bērns var nopelnīt kādu nelielu balvu.

 

Noteikti iekļauj pavasara darbos arī logu mazgāšanu. Izvēlies labus laikapstākļus, lai šis darbs nes prieku un pavasara klātbūtnes sajūtu. Istaba uzreiz paliks gaišāka! Izmazgā arī aizkarus, būsi pārsteigta, cik daudz vairāk gaismas iekļūs telpā. Taču šis darbs jāveic ļoti uzmanīgi, atvērto logu uzmanot nepārtraukti. Atvērtais logs ar plašo pasauli aiz tā mazulim var būt kā magnēts – nenolaid acis vai plāno šo darbu, kad bērnu nav mājā!

 

Pievērs uzmanību izmantotajiem tīrīšanas līdzekļiem – vienmēr ir svarīgi izvēlēties dabai draudzīgus līdzekļus, bet, strādājot kopā ar bērniem, tas ir dubultsvarīgi. Taču pat visdabiskākie tīrīšanas līdzekļi jāglabā bērniem nepieejamā vietā, kā arī tīrīšanas laikā jāpielūko, kur atrodas bērni, un kur – līdzekļi. Savas zinātkāres dzīti, bērni šos līdzekļus var mēģināt izmantot absolūti nepiemērotiem mērķiem, tā gūstot pat smagus ķīmiskus apdegumus.

 

Noteikti velti vienu dienu arī mazāk patīkamiem darbiem, piemēram, cepeškrāsns, mikroviļnu krāsns, ledusskapja, radiatoru tīrīšanai. 

 

Šīs vietas parasti ikdienā piemirstas, bet neiztīrītas nomāks kopējo kārtības sajūtu. Mazākos bērnus šajos darbos iesaistīt ir grūtāk, bet palūdz vismaz ko paturēt vai pasniegt – lai bērni redz, ka arī šīs vietas nekļūst tīras pašas no sevis.

 

Priekšnamā vienmēr turu mitrās salvetes. Tās ļoti palīdz brīžos, kad ātri jāsavāc netīrumi, kas ienesti no āra ar apaviem, suņu kājām, virsdrēbēm utt. Ja to nenovērš uzreiz, viss netīrais aizceļos tālāk pa istabām.

 

Pēc lielās pavasara tīrīšanas labs veids, kā noturēt mājās kārtību, ir sadalīt telpu ātro uzkopšanu pa dienām. 

 

Piemēram, pirmdienās 15-20 minūtes veltīt vannasistabai, otrdienās 15-20 minūtes virtuvei utt.  Ar tik mazu laiku un efektīviem palīglīdzekļiem pilnīgi pietiek iknedēļas uzkopšanai. Ja bērni jau ir sasnieguši tīņu vecumu, darbus var sadalīt ne tikai pa telpām, bet arī pa ģimenes locekļiem, piemēram, otrdienās lielā māsa vienmēr iztīra priekšnamu.

 

Iepazīsti un izmanto dabai draudzīgās “Lidl” zīmola W5 preces

Izvēlēties cilvēkiem un videi draudzīgus tīrīšanas līdzekļus visai plašā klāstā un par izdevīgām cenām no zīmola W5 iespējams visos “Lidl” veikalos Latvijā. Ģimenēm ar bērniem tas ir ļoti būtiski, tādēļ iesakām labāko W5 produktu izlasi! Turklāt atceries – tīrot ar labu sadzīves ķīmiju, nav nepieciešams to izmantot lielā daudzumā,  māja būs tīra un videi būs labāk, ja izmantosi nedaudz līdzekļa. 
 

Universālie mājas tīrīšanas līdzekļi

Reklāma
Reklāma

Universāls tīrīšanas līdzeklis – ar to var notīrīt gandrīz visu. Svarīgi, ka līdzeklis nenodarīs nekādu kaitējumu, ja netiks līdz galam noskalots. Līdzeklis ir astmas un alerģiju neitrāls, tajā nav dzīvnieku izcelsmes produktu (vegāns), iepakojums gatavots no pārstrādātām izejvielām, tam ir “Nordic Swan” ekoloģiskais marķējums.

 

Universālās tīrīšanas salvetes – ļoti populārs tīrīšanas līdzeklis. Tās ir 100 % bioloģiski noārdāmas, 99 % dabīgas sastāvdaļas, bez mikroplastmasas, iepakojums gatavots no pārstrādātām izejvielām. Pieejamas vairāku veidu salvetes, katra savai vajadzībai – mēbeļu, virtuves un vannas istabas virsmu tīrīšanai, kā arī universālās. Izmēģini!

 

Logu un stiklu tīrīšanas līdzeklis

Īpaši noderīgs un piemērots pavasara tīrīšanai, tā iepakojums izgatavots no otrreizēji pārstrādāta materiāla.

 

Tīrai vannas istabai

 

Tīrs pods ir labākā vannasistabas vizītkarte – tīriet to viegli un ātri ar W5 ekoloģisko tīrīšanas līdzekli. Tam ir 98 % dabiskas izcelsmes sastāvdaļu un EU Ecolabel marķējums.

 

Visiem ziemas netīrumiem ir jāpazūd no caurulēm, un ūdenim jāplūst pa tām priecīgi un ātri! To paveikt palīdzēs cauruļu tīrīšanas līdzeklis, kurā nav mikroplastmasas piejaukumu. 

 

Pavasara tīrīšana arī drēbēm

Tīrīšana neattiecas tikai uz virsmām – svarīgi ir neaizmirst arī ziemas drēbju izmazgāšanu pirms nolikšanas vasaras guļā un mājas tekstila (aizkari, gultas pārsegi, dekoratīvie spilveni, galdauti u.c.) kārtīgu mazgāšanas tūri. Izmantojiet tam videi draudzīgu mazgāšanas līdzekli un mīkstinātāju Doussy. 

 

Universālajā mazgāšanas līdzeklī nav mikroplastmasas daļiņu, bet mīkstinātājs ir īpaši draudzīgs cilvēkiem un videi – tajā nav pievienotu smaržvielu un krāsvielu,

 

tas ir piemērots astmas slimniekiem un pildīts iepakojumā no otrreizēji pārstrādāta materiāla.

 

Videi draudzīga trauku mazgāšana vienmēr

 

Iespējams, tu mājās lieto sezonām piemērotus trauku komplektus – tad šis ir pēdējais brīdis, lai ziemā iemīļoto krūzi ar sniegpārsliņām noliktu tālajā plauktā. Tā arī trauki piedalīsies lielajā pavasara uzkopšanā. Taču, pat ja trauki nemainās, ģimene un daba ir pelnījuši videi draudzīgus trauku mazgāšanas līdzekļus – W5 sērijā ir gan videi draudzīgas trauku mašīnas tabletes, gan spīdums traukiem, gan līdzeklis trauku mazgāšanai ar rokām. Nevienā no tiem nav mikroplastmasas daļiņu. 

Saistītie raksti