Cik bieži ir jātīra radiatori, lai putekļi neapēd siltumu?

Radiatori jātīra regulāri, vismaz reizi mēnesī, taču pētījumi liecina, ka, slaukot putekļus, par tiem mēdzam piemirst. Lai putekļi un netīrumi neaprītu siltumu, radiatorus tīri kārtīgi, jo īpaši apkures sezonā.
Radiatori tīrīšanai ir vairāki ieguvumi – ne tikai tīrāks gaiss, bet arī siltāks mājoklis.

FOTO: Shutterstock.com

Radiatori tīrīšanai ir vairāki ieguvumi – ne tikai tīrāks gaiss, bet arī siltāks mājoklis.

  • Nosēdušos putekļus un netīrumus visvienkāršāk notīrīt ar kuplu putekļu slotiņu, kurai ir lokans kāts, vai arī ar putekļu sūcēju, kam uzlikts atbilstošs uzgalis.
  • Lai putekļu vērpetes neaizlidotu pa gaisu un vēlāk nenosēstos uz grīdas un mēbelēm, zem radiatoriem izklāj vecu, samitrinātu palagu vai citu auduma gabalu.
  • Ja telpā, kur notiek tīrīšana, ir ļoti sauss gaiss, der padarīt to mazliet mitrāku – izsmidzināt gaisā radiatoru tuvumā nedaudz ūdens, bet tā, lai lāses nekrīt uz radiatoriem, jo tad no tīrīšanas nekas labs nesanāks.
  • Ja radiatori ir baltā vai citā gaišā krāsā, uz tiem sakrājas tauki, savukārt smēķētāju telpās nikotīns un citi kvēpekļi, iekrāsojot radiatorus dzeltenīgus. Kamēr šādi netīrumi vēl ir salīdzinoši svaigi, tos var notīrīt ar izsmidzināmiem tauku traipu vai cepeškrāsns tīrīšanas līdzekļiem – uzpūt uz radiatoriem, atbilstoši lietošanas pamācībai kādu laiku noturi un tad notīri.
  • Lai noberztu nepieejamākas vietas, der sarūpēt tādu pudeļu tīrāmo slotiņu ar lokanu kātu, kas veidota nevis no atsevišķiem sariņiem, bet gan no švammes.

Saistītie raksti