Radi svētku sajūtu savā virtuvē! Idejas un ieteikumi

Dekorācijas un rotājumi nenoliedzami ir svarīga svētku sastāvdaļa. Mēs parasti pievēršam lielu uzmanību Ziemassvētku eglītei un mājas dekorācijām, kā arī pagalma rotāšanai, taču, nereti tiek aizmirsta virtuve. Virtuvē tiek pavadīts daudz laika gan svētku laikā, gan citā laika periodā. Tāpēc, iesakām ieviest svētku sajūtu un izdekorēt arī virtuvi.
Gaismas virtenes noteikti ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā izrotāt māju.

FOTO: Pexels.com

Gaismas virtenes noteikti ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā izrotāt māju.

Virtuves rotāšana var būt sarežģīts uzdevums – jāievēro ugunsdrošība, jāplāno tā, lai joprojām ir ērti gatavot un kustētie, turklāt virtuvē bieži vien nav daudz brīvas telpas un vietas liekām dekorācijām. Tāpēc esam sagatavojuši ieteikumus, kā ienest svētkus arī virtuvē!


Kā izdekorēt virtuves skapīšus

Skapīšu dekorēšana Ziemassvētkos var radīt svētku atmosfēru tikai ar pāris vienkāršiem rotājumiem. Tomēr, tas ir arī sarežģīts uzdevums, jo skapīšiem ir jāsaglabā sava funkcionalitāte.

 

Ziemassvētku rotājumi virtuves skapīšiem var būt dažādi – var tikt izmantoti dažādu materiālu un formu rotājumiem un iespējams pat izmantot šeit ziemassvētku gaismas

 

Uzskaitīsim dažas idejas, kā radīt svētku sajūtu virtuvē:

  • Izmantojiet dāvanu ietinamo papīru – izmantojot ietinamo papīru, aptiniet katras skapīšu durvis. Tomēr, šis var būt laikietilpīgs un dārgs process;
  • Uz skapīšu rokturiem piestipriniet lentītes;
  • Izmantojiet uzlīmes ar svētku tematiku;
  • Piestipriniet svētku dekorāciju vītnes virs skapīšiem;
  • Izmantojiet dažādus dekorus, ko var piestiprināt pie durtiņām un rokturiem, piemēram, zvaniņus.
Reklāma
Reklāma


Izmantojiet gaismas virtenes

Gaismas virtenes noteikti ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā izrotāt māju. Piekariniet gaismiņas pie virtuves griestiem, durvju ailēs un pie logiem. Lieliski izskatīsies arī gaismas virtenes uz skapīšu malām. Tomēr, vienmēr padomājiet par drošību – atcerieties, ka 

 

virtuvē ir liels ugunsdrošības risks, tāpēc uzmanīgi dekorējiet vietas, kur tiek gatavots ēdiens un dekori var saskarties ar uguni. 

 

Vienkārši dekori uz galda

Ja nevēlaties veltīt laiku vai līdzekļus iespaidīgām dekorācijām virtuvē, tad vienkāršākais veids, kā ienest svētkus virtuvē, ir dekorācijas uz galda. Uzlieciet svētku figūriņu, svecīti vai jebkādu citu galda dekorāciju un baudiet svinīgo atmosfēru, kamēr gatavojat svētku vakariņas.

Saistītie raksti