5 veidi, kā atbrīvoties no kaitinošajām augļu mušiņām

Vasaras otrajā pusē un rudenī mājās mēdz parādīties apnicīgās un, šķiet, neuzvaramās augļu mušiņas jeb drozofilas. Taču no tām ir iespējams tikt vaļā. Jāzina vien dažas vienkāršas gudrības.
Mājās mušiņas var iznīdēt arī ar dabīgām vielām, ko atradīsiet mājās.

FOTO: Shutterstock.com

Mājās mušiņas var iznīdēt arī ar dabīgām vielām, ko atradīsiet mājās.

Nav jāzvana kaitēkļu iznīcināšanas speciālistiem vai jāpērk dārgi īpašie līdzekļi. Pilnīgi pietiks ar to, ko atradīsiet mājās.
 

Ābolu sidra etiķis

Atvērtai etiķa pudelei (tā var būt pustukša) kakliņu pārklāj ar celofāna plēvi, piestiprini ar gumiju. Savukārt plēvē izdur caurumiņus. Mušiņas saodīs smaržu un salidos pudelē, bet ārā vairs netiks.


Etiķis un trauku mazgājamais līdzeklis

Bļodiņā ielej mazliet ābolu etiķa un piepilini tam klāt mazliet trauku mazgājamā līdzekļa. Tas mainīs etiķa konsistenci, un tajā ielips mušiņas, kuras lidos uz šķidrumu.


Auglis burkā

Ieliec burkā gabaliņu kāda smaržīga augļa. Vāka vietā uzliec tai virsū piltuves formā sarullētu papīra lapu, kurai galā ir atstāts (vai izgriezts) neliels caurumiņš. Caur to burkā salidos mušiņas. Un ārā vairs netiks. 

 

Reklāma
Reklāma

Foto: Shutterstock

 

Sarkanvīns

Atstāj mājās atvērtu gandrīz tukšu sarkanvīna pudeli. Saodošas dzēriena smaržu, drozofilas ielidos tur iekšā un caur šauro pudeles kaklu atpakaļ vairs netiks.


Piens, cukurs un pipari

Šis mušiņām ir nāvējošs maisījums: puslitram piena pieliek mazliet cukura, piparu, visu samaisi, pāris minūtes pavāri un ielej bļodā. Šis "kokteilis" pievilinās un noslīcinās mušiņas.

Saistītie raksti