Mammamuntetiem.lv testē: Samsung PowerBot robots

Pirms neilga laiciņa Mammamuntetiem.lv bija iespēja testēt Samsung PowerBot Turbo putekļsūcēja robotu. Testēšanu uzņēmās Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Marta Bormane. Te arī piedāvājam iepazīties ar Martas stāstu.

Samsung PowerBot Turbo putekļsūcējs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Samsung PowerBot Turbo putekļsūcējs

 

Pirmajā dienā, kad Samsung PowerBot Turbo putekļsūcējs nonāca mūsu mājās, biju iepriecināta, ko sākumā nevarētu teikt par manu draugu. Viens no jautājumiem, ko dzirdēju, bija: “Vai mums tādu patiešām vajadzēja?” Arī kaķis sākumā bija lielā šokā par šo “agregātu”, kas viņam šķita pilnīgi neizprotams.
 


Interesanti, ka pēc pirmās dienas izmēģināšanas, tieši draugs bija tas, kurš viņu turpmākajā testa laikā “palaida”, tīrīja atkritumu savākšanas atveri un augstāk uzcēla mantas no grīdas. Pēc izmēģināšanas “šķirties” bija nedaudz skumji, jo robots ļāva mums ietaupīt laiku, atviegloja ikdienas rūpes un bija īsts palīgs mājas solī.

 

Esmu apkopojusi Samsung PowerBot Turbo robota plusus, kurus novērojām:

Reklāma
Reklāma
  • Ja mājās ir jebkāds dzīvnieks, no kura krīt ārā spalvas, tad robots ir lielākais palīgs ikdienā, lai grīdas būtu tīras.
  • Nedēļas laikā putekļi mēdz savelties istabas stūros – arī ar tiem robots labi tika galā. 
  • Dāmas ar gariem matiem noteikti zina, ko nozīmē to ķemmēšana – man mājās tā ir viena konkrēta vieta – koridorā pie spoguļa, tā kā ķemme visus nesavāc, tad priecājos, ka robots matus bez problēmām sasūca.
  • Kad ienāc iekšā no āras ar smilšainiem apaviem, tad šeit noder Samsung PowerBot Turbo robota trīs sūkšanas ātrumi jeb stiprumi. Uzspied maksimālo un koridors bez neviena smilšu grauda.
  • Pults - paldies tās izgudrotājiem! Ar lāzera staru robotam norādi uz vietu, kur ir savēlušies putekļi vai kaut kas izbiris – tas atbrauks un visus sasūks. Tas, manuprāt, bija lielākais pluss! Vēl ar pulti ir iespējams mainīt režīmus, ieslēgt, izslēgt, norādīt, lai dodas uzlādēties u.tml.
  • Brīdinājuma signāls. Vienu reizi robots iesprūda zem gultas un iesūca aizkarus (tie netika norauti) – šajās reizēs Samsung PowerBot Turbo apstājās un skaļi signalizēja, lai to glābj.
  • Mega riteņi. Lielie riteņi palīdz tam pārbraukt sliekšņus, neaizķeroties, un izsūkt arī plaukta apakšu, kurā mantas neglabājam.
  • Salīdzinoši klusa darbība. Robots nebija skaļš un traucējošs, tas ir klusāks par ierasto putekļsūcēju.
  • Programmējams - uzliec tīrīšanas laiku un ilgumu. Šo funkciju izmēģināju tikai vienu reizi, man labāk patīk, ja varu to kontrolēt un lieki nesatraukt mājās esošo kaķi.

 

Mīnusi, ko novēroju bija tādi, ka robots nevarēja pabraukt zem mūsu dīvāna un izsūkt tā apakšu, kā arī mēdza izliet kaķa ūdens trauku, ja aizmirsām to pacelt kaut kur augstāk.