Kādas krāsas izvēlēties guļamistabai un bērnistabai?

"Gaidot mazo, esam sākuši domāt par istabas iekārtojumu. Tā kā istabā jadzīvo būs gan mums, vecākiem, gan mazajam, gribas atjaunot istabu ar interesantām krāsām. Idejas ir dažādas, bet liela nozīme ir krāsām, kas var ietekmēt mazā attīstību. Bija doma par zebras raksta tapetēm kā akcentu. Vai tas nebūs pārāk raibi mazajām actiņām? Un kādus toņus vispār guļamistabai labāk izvēlēties?" jautā mamma.
 

Parasti bērnistabai nav ieteicams izvēlēties košus toņus (dzeltenu, citronzaļu), jo tie uzbudina mazo.

FOTO: Shutterstock.com

Parasti bērnistabai nav ieteicams izvēlēties košus toņus (dzeltenu, citronzaļu), jo tie uzbudina mazo.

Atbild Regīna Rube, interjera dizainere
"Iekārtojot guļamistabu, ir ļoti būtiski saprast, kāda tipa cilvēki Jūs esat. Enerģiski un aktīvi vai mierīgi un nosvērti? Kā arī — kāda būs šīs telpas "loma"? Tas ir — vai gribēsiet aktīvu vai nomierinošu noskaņu telpā. Ja izvēlaties aktīvo variantu, tad droši var likt tapetes tīros un košos toņos, veidojot kontrastu interjeru. Proti, ja izvēlaties klasiskās (melnbaltas) zebras tapates, tad pamattoņi varētu būt piesātināti — sarkans, melns, balts. Vienīgi šajā interjera koncepcijā jāatceras, ka interjeru nedrīkst "apaudzēt" ar dažādām mīļlietiņām, kas pēc stila un krāsas tajā neiederas.

Otrs variants ir mierīgais. Ja vēlaties izmantot kaut ko no zebras, tad ir arī citas variācijas šim rakstam un toņiem (katalogs Rasch Out of Africa). Šeit zebras raksti ir atrodami no pelēcīgiem līdz pat silti šokolādes brūnam, kas guļamistabā varētu radīt īpaši mājīgu noskaņu un nebūtu izteikti raibi.

Runājot par bērniņu, parasti bērnistabai nav ieteicams izvēlēties košus toņus (dzeltenu, citronzaļu), jo tie uzbudina mazo. Bērniņš būs mierīgāks, ja izvēlēsities mierīgus pasteļtoņus. Krāsas bērniņa dzīvē varēsit ienest ar mantiņām. Lai izdodas!"

Reklāma
Reklāma