Kā nekļūdīties, izvēloties visatbilstošāko biroja galdu?

Mūsdienīgs birojs nav iedomājams bez atbilstošiem biroja galdiem. Ikdienā strādājot birojā, darba galds ir viens no centrālajiem elementiem, jo pie tā tiek pavadīts visilgākais laiks. Tieši tādēļ tas ir jāizvēlas ļoti rūpīgi, atbilstoši ergonomikas pamatprincipiem.
Labs darba galds būs ar pareizu augstumu, pietiekošu galda platumu un vietu kājām, izgatavots no kvalitatīviem materiāliem.

FOTO: Publicitātes foto

Labs darba galds būs ar pareizu augstumu, pietiekošu galda platumu un vietu kājām, izgatavots no kvalitatīviem materiāliem.

Viens no galvenajiem ergonomikas vadmotīviem ir funkcijai atbilstošs dizains. Labs darba galds būs ar pareizu augstumu, pietiekošu galda platumu un vietu kājām, izgatavots no kvalitatīviem materiāliem, kā arī ar pietiekoši daudzām glabāšanas vietām. Taču, lai atrastu vislabāko darba galdu, vispirms ir jāapsver četri būtiski aspekti.


Darba stils

Viens no pirmajiem aspektiem ir darba paradumi, strādājot pie darba galda. Vai ikdienā uz galda atrodas tikai portatīvais dators vai datora monitors un tastatūra, vai arī uz tā atrodas dokumenti un citi darba materiāli. Galvenais ir pārliecināties, ka neatkarīgi no galda materiāla, izmēra un konfigurācijas, tas saskanēs ar ikdienas darba rutīnu.


Nepieciešamā telpa un konfigurācija

Izvērtējot ikdienas darba paradumus, varēs labāk noteikt, cik liels galds ir nepieciešams. Protams, galda izmēru ietekmēs ne tikai paredzamais darba virsmas brīvais laukums uz tā, bet arī telpa, kurā šo galdu var izvietot. Lai iekļautu visas kvalitatīvam darbam nepieciešamās funkcijas, var izvēlēties starp brīvstāvošu, L-veida, U-veida un stūra galdu.
 

Virsmas materiāls

Reklāma
Reklāma

Paturot prātā sava darba ikdienu, var piemeklēt arī atbilstošāko virsmas materiālu. Ja uz biroja galda atradīsies, kas vairāk par portatīvo datoru, tad labākā izvēle būs koks vai lamināts.


Ergonomika

Ergonomikas pamatuzdevums ir piemērot darba vidi cilvēka psihiskajām un fiziskajām iespējām. Taču katrs no mums ir atšķirīgs, tādēļ biroja vidē ir ērti lietot Kates mēbeļu salonā pieejamos biroja galdus ar elektronisku augstuma regulāciju. Šī funkcija ļaus katram darbiniekam pielāgot darba galda virsmu sev ērtā augstumā. Ja apsēžoties pie biroja galda, roka viegli balstās uz tā virsmas aptuveni 90 grādu leņķī, tad galds ir ideālā augstumā.


Efektīvam darbam birojā kvalitatīvs biroja galds ir īpaši būtisks. Kates mēbeļu salona vietnē www.kate.lv varat iepazīties ar to daudzveidību.

Saistītie raksti