Dari pats: vienkāršas un lētas idejas dārza mēbeļu uzlabošanai

Vasarīgais laiks mudina arvien vairāk laika pavadīt brīvā dabā, baudot svaigu gaisu, vasarīgos saules starus un visapkārt ziedošo ziedu aromātu. Ja esi privātmājas saimnieks, tev ir paveicies – lai baudītu vasaras atmosfēru, nekur nav jādodas. Atliek vien iekārtoties ērtā zvilnī savā piemājas pagalmā un baudīt.
Iepērkoties 1a.lv, izmanto Smart NET kluba biedru priekšrocības un saņem vairāk nekā 45 % atlaidi!

FOTO: Freepik.com / freepik

Iepērkoties 1a.lv, izmanto Smart NET kluba biedru priekšrocības un saņem vairāk nekā 45 % atlaidi!

Dārza mēbeles atpūtai pagalmā piešķir papildu komfortu, vienlaikus gaumīgi izdaiļojot dārza ainavu. Taču arī kvalitatīvas dārza mēbeles laika gaitā nolietojas, zaudē sākotnējo izskatu un ne vienmēr nodrošina vēlamās ērtības. Taču, pielietojot lētas un vienkāršas metodes, iespējams piešķirt papildu komfortu un stilu jau iegādātām vai atsvaidzināt esošās dārza mēbeles. Par to, kā to paveikt – lasi raksta turpinājumā! 
 

Atjauno vai atsvaidzini: dārza mēbeļu uzlabošanas padomi

Ja dārza mēbeles patiešām savu laiku jau ir nokalpojušas, atliek vien iegādāties jaunas. Taču nereti, iegādājoties gaumīgas, funkcionālas dārza mēbeles, tās tomēr nenodrošina vēlamo komfortu vai pāris sezonu laikā nedaudz zaudē sākotnējo kvalitāti. Šādā gadījumā izmanto vienkāršas, maciņam draudzīgas metodes, kas uzlabos jaunās vai atsvaidzinās jau esošās dārza mēbeles. 


1.    Atjauno polsterējumu

Ja esi iegādājies gaumīgus metāla vai koka dārza krēslus, dīvānu vai soliņus, taču tajos sēdēt nav gana komfortabli, iegādājies savam stilam un gaumei atbilstošus dārza spilvenus un paliktņus, kas ne tikai piešķirs papildu komfortu, bet arī košu akcentu. Izvēloties dārza spilvenus un paliktņus, pievērs uzmanību to izgatavošanas materiālam. Vēlams izvēlēties materiālu, kas ir laikapstākļu un UV staru izturīgs, ūdeni atgrūdošs un ātri žūstošs, lai tekstila raksts un krāsa pēc iespējas ilgāk saglabātu sākotnējo izskatu.

 

Āra mēbeļu komplekts Maya, melns, 2 sēdvietas
 

Foto: 1a.lv

 

Stilīga dizaina, smalks āra mēbeļu komplekts, ar diviem ērtiem metāla krēsliem un nelielu galdiņu. Mēbeļu pamata konstrukcija izgatavota no tērauda, kas ir viens no izturīgākajiem āra mēbeļu materiāliem. Papildu aizsardzību pret koroziju nodrošina tērauda detaļu apstrāde ar pulverkrāsu. Savukārt pinuma apdarē izmantota šobrīd īpaši iecienītā rotangpalma melnā tonī, kas ir dabīgs, izturīgs materiāls. Nelielā galdiņa virsma izgatavota no izturīga rūdītā stikla. Papildu akcentu un komfortu šim komplektam piešķirs gaumīgi dārza krēslu paliktņi un atzveltnes spilveni. 


2.    Pārkrāso 

Visvienkāršāk atjaunojamās ir koka dārza mēbeles, kuras varēsi pārkrāsot sev vēlamajā tonī katru sezonu, tā nodrošinot arī papildu aizsardzību pret koka kaitēkļiem, mitrumu un citiem bojājumiem. Taču, iegādājoties speciālu krāsu, atsvaidzināt krāsojumu varēsi arī metāla dārza mēbelēm.

 

 

3.    Iekārto ērtu atpūtas stūrīti 

Ja pagalmā jau esi iekārtojis funkcionālu un gaumīgu zonu ēdienreižu baudīšanai un dārza viesību rīkošanai, vērts padomāt arī par stilīgu, bezrūpīgā vasaras stilā ieturētu atpūtas stūrīti. 
 

Iegādājies šobrīd tik iecienītās iekaramās vai brīvi stāvošas dārza šūpoles, šūpuļtīklus un dārza zviļņus, kas patiks gan bērniem, gan aicināt aicinās baudīt siltos vasaras vakarus un brīvdienas skaisti iekoptajā pagalmā gan mājas saimniekus, gan viesus.

Ja šādu stūrīti savā pagalmā jau esi ierīkojis, papildu komfortam vērts uzstādīt arī funkcionālu un stabilu saulessargu, kas pasargās no vasaras svelmes, kā arī apkārtni izrotāt ar omulīgu āra apgaismojumu – dārza laternām vai lampiņām.

 

Dārza krēsls, stiprināms Home4you Tassels, melna
 

Foto: 1a.lv

Reklāma
Reklāma

 

Romantiska stila iekaramais dārza šūpuļkrēsls, ko ar rokām izgatavojuši El Salvadoras amatnieki Dienvidamerikā, izmantojot paaudzēs mantotas aušanas un ražošanas metodes. Krēsla apdare izgatavota no izturīga, kvalitatīva un dabīga kokvilnas pinuma, savukārt mēbeles rāmis izgatavots no koka. Papildu ērtībai šūpuļkrēsls aprīkots ar ērtiem dārza spilveniem. Nodrošina sēdvietu vienai personai.

 

Šūpuļdīvāns Home4you Franco, brūna, 112 cm x 200 cm x 178 cm
 

Foto: 1a.lv

 

Baudi gardus, vasarīgus kokteiļus, sauļojies vai pavadi laiku ar mīļajiem šajā klasiska stila šūpuļdīvānā. Dārza šūpoļu stabilais rāmis izgatavots no izturīga, ilgmūžīga tērauda, kas apstrādāts ar pulverkrāsu brūnā tonī, savukārt apdarē izmantots laikapstākļu izturīgs, ātri žūstošs poliesters. Papildu ērtībai šūpuļdīvāns aprīkots arī ar jumtiņu, kas pasargās no saules, kā arī izvelkamiem plastmasa glāžu turētājiem šūpoļu sānos. Izcilu komfortu nodrošina 8 cm biezie šūpoļu spilveni. 
 

4.    Iegādājies dārza dekorus 

Vienkārša dizaina dārza mēbelēm papildu stilu piešķirsi ar gaumīgiem dārza dekoriem vai krāšņiem puķupodiem. Āra galdu izrotā ar laternas tipa dārza svečturiem, dekoratīvām paplātēm, tās papildinot ar āra svecēm vai izturīgu un āra mēbelēm piemērotu galdautu. Savukārt mīkstās atpūtas mēbeles papildini ar gaumīgiem plediem. Un protams, dārzā ziedu nekad nevar būt par daudz, tāpēc atpūtas zonu izrotā ar puķupodiem vai puķu kastēm, kā arī iekaramajiem puķupodiem.

 

Āra mēbeļu komplekts Domoletti, melns, 6 sēdvietas

Foto: 1a.lv

 

Vienkāršs un klasisks, taču izturīgs dārza mēbeļu komplekts ērtām āra ēdienreizēm un dārza viesību rīkošanai. 6 krēsli un plašais āra galds piemērots lielākas ģimenes vajadzībām, kā arī tiem, kas savā pagalmā mīl uzņemt ciemiņus. Galda rāmis un krēsli izgatavoti no izturīga tērauda. Galda virsmas izturību nodrošina rūdītais stikls. Ja savai āra ēdienreižu zonai vēlies piešķirt akcentus pēc savas gaumes, šis ir īstais komplekts, jo krēslus varēsi izrotāt ar gaumīgiem krēslu spilveniem un paliktņiem. Savukārt galdu izrotā ar dārza dekoriem, puķupodiem vai dārza apgaismojumu. 
 

5.    Labiekārto lapeni 

Viens no efektīvākajiem veidiem, kā dārza mēbeles pasargāt no laikapstākļu bojājumiem, ir ierīkot dārza nojumi. Turklāt dārza nojumes vasaras atpūtai piešķir īpašu komfortu, nodrošinot noēnojumu karstās vasaras dienās, ļaujot baudīt ēdienreizes arī lietus laikā, kā arī vakaros pasargājot no knišļu uzbrukuma. Taču, lai to nodrošinātu, dārza lapeni jāaprīko ar papildu aprīkojumu – lapenes aizkariem un pretinsektu tīkliem. Savukārt vakaros papildu omulību lapenē piešķirs āra sildītājs un dārza apgaismojums.

 

Žalūziju siena lapenei Home4you Mirador-111, 238.25 cm

Foto: 1a.lv

Ja savā dārza lapenē vēlies patverties no saules vai nokrišņiem, šī lapenes žalūziju siena būs mūsdienīgs, funkcionāls risinājums, kas kalpos ne vienu vien sezonu. Žalūziju siena izgatavota no izturīga tērauda, kas pārklāts ar laikapstākļu un korozijas izturīgu pulverkrāsu. Noēnojuma pakāpi varēsi regulēt, pielāgojot žalūziju izvietojumu, ļaujot nosegt visu nojumes malu, vai tikai daļu tās. Papildus vari iegādājies arī lapenes aizkarus vai āra rullo žalūzijas, kas nodrošinās arī aizsardzību pret knišļiem. 
 

Viss tava pagalma labiekārtošanai interneta veikalā 1a.lv! 

Kvalitatīvas un daudzveidīgas dārza mēbeles, dārza dekori un aksesuāri, dārza nojumes, markīzes, saulessargi un citas preces dārzam un pagalmam par vienmēr izdevīgām cenām interneta veikalā 1a.lv! Turklāt ar 1a.lv iepērcies vēl izdevīgāk! Izmanto Smart NET kluba biedru priekšrocības, iepērcies ar vairāk nekā 45 % atlaidi! 

Saistītie raksti