LEGO visai ģimenei: labākie LEGO komplekti kopīgai būvēšanai un rotaļām

Nu jau vairāk kā 80 gadus “LEGO” ir viens no iemīļotākajiem bērnu rotaļlietu zīmoliem visā pasaulē. LEGO daudzveidīgais konstruktoru klāsts aizrauj gan bērnus, gan pieaugušos, piedāvājot neierobežotas iespējas attīstīt radošumu un fantāziju.
Plašs un daudzveidīgs LEGO komplektu klāsts dažāda vecuma bērniem un pieaugušajiem par īpaši izdevīgām cenām pieejams interneta veikalā 1a.lv!

FOTO: Publicitātes foto

Plašs un daudzveidīgs LEGO komplektu klāsts dažāda vecuma bērniem un pieaugušajiem par īpaši izdevīgām cenām pieejams interneta veikalā 1a.lv!

Vienlaikus LEGO ir arī lieliska un aizraujoša rotaļlieta, kas noderēs vecākiem pavadot laiku kopā ar saviem bērniem. Kopīga LEGO būvēšana stiprinās ģimenes savstarpējo saikni un bērnam palīdzēs apgūt spēj darboties komandā, sadarboties un ieklausīties citos. Turklāt LEGO konstruēšana ir patīkama nodarbe, kas mazināt arī pieaugušo ikdienas stresu un ļaus izbaudīt bērnības bezrūpību.

Kāpēc LEGO rotaļlietas ir vērts iegādāties visai ģimenei un kā izvēlēties labāko LEGO komplektu kopīgam rotaļu laikam – lasi raksta turpinājumā! 
 

Kvalitatīvi pavadīts laiks: LEGO kopīgām ģimenes izklaidēm 

Rotaļāšanās ar LEGO sniedz virkni priekšrocības, tajā skaitā palīdz bērnam attīstīt spēju vadīt pašvadītas rotaļas jeb rotaļāties vienam, kas ir tik pat svarīga prasme, kā spēja sadarboties komandā. Vienlaikus LEGO konstruktori nodrošina arī kvalitatīvu ģimenē kopīgi pavadīto laiku. 


Kopīgu mērķu sasniegšana

Kopīgi būvējot LEGO modeļus, ģimene sadarbojas kā komanda, līdz ar to šī bērnam var būt pirmā vērtīgā pieredze un piemērs tam, ko nozīmē komandas darbs un savstarpēja sadarbība. Turklāt tiek apgūta arī prasme nepadoties un pabeigt iesākto, lai sasniegtu veiksmīgu gala rezultātu. 


Komunikācijas prasmju attīstība 

Ne mazāk svarīga ir komunikācijas prasmju apgūšana, piemēram, spēja uzklausīt citu viedokli, ņemt vērā padomus un veselīgā veidā uztvert arī iespējamo kritiku. Kopīgi būvējot un rotaļājoties, ģimenes locekļiem savā starpā ir jāapspriež idejas, jāpieņem lēmumi un jārisina problēmas. Papildu pluss – mazāka vecuma bērniem tas veicinās arī valodas attīstību.

Foto: 1a.lv


Radošuma veicināšana 

Iegādājoties plašāku komplektu klāstu, bērns kopā ar citiem ģimenes locekļiem var attīstīt savas radošās idejas un fantāziju, izmēģinot radīt savus unikālos modeļus. Tas bērnā veicinās pārliecību par savām spējām un prasmi ilgstoši koncentrēties vienai nodarbei, kas noderēs arī turpmākajās skolas un hobiju gaitās. 
 

Kopīgs prieks un patīkamas emocijas 

LEGO būvēšana ir nomierinoša, meditatīva nodarbe, kas ļauj atpūsties gan bērnam pēc nogurdinošām skolas gaitām, gan pieaugušajiem pēc garām darba dienām. Savukārt kopīgas rotaļas sagādās aizrautīgus un prieka pilnus mirkļus, tādejādi stiprinot bērna piederības sajūtu un emocionālo labsajūtu, kas nepieciešama pilnvērtīgai bērna attīstībai. 


Dažādo kopīgās izklaides 

Lai dažādotu kopīgās ģimenes izklaides un bērnam nodrošinātu vispusīgu un pilnvērtīgu prasmju un iemaņu attīstību, vērts iegādāties arī citas lietderīgas rotaļlietas.

  • Mēdz teikt, ka viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, un to var teikt arī par puzlēm. Puzles likšana attīsta tās pašas iemaņas, kas tiek attīstītas arī LEGO konstruēšanas procesā – sīko pirkstu motorika, acu un roku koordinācija, tiek stiprināta atmiņa, koncentrēšanās spējas un citas iemaņas. Vienlaikus tas ir arī lielisks veids kā kopīgi, mierpilnā atmosfērā vecākiem pavadīt laiku kopā ar bērnu, ļaujot droša, mierīgā vidē bērnam atklāt savas domas, ikdienas pārdomas vai problēmas. 
  • Galda spēles stiprina ģimeniskumu, veicina savstarpēju uzticēšanos un ģimenes ikdienā ienes papildu jautrību un pozitīvas emocijas. Turklāt kopīgu galda spēļu spēlēšana palīdzēs novērst bērna uzmanību no virtuālās vides. 
     

5 LEGO modeļi kopīgām ģimenes izklaidēm 

Ja vēlies iegādāties LEGO komplektu, kas lieliski piemērots kopīgam LEGO būvēšanas un rotaļu laikam, izvēlies kādu no šiem 5 modeļiem! 


Konstruktors LEGO® DUPLO® “Trīs vienā” ģimenes māja 10994, 218 gab.
 

Foto: 1a.lv

 

LEGO Duplo sērija ir piemērota pašiem mazākajiem ģimenes locekļiem, jo LEGO Duplo klucīši ir lielāki, līdz ar to būs vieglāk un drošāk satverami bērniem no 3 gadu vecuma. LEGO Duplo ģimenes mājas komplektā ietilpst viss nepieciešamais, lai uzbūvētu māju ar trim guļamistabām un vannas istabu, garāžu un nelielu dārziņu.

 

Reklāma
Reklāma

Komplektā iekļautas arī mammas, tēta, 3 bērnu, suņa un kaķa mini figūriņas. Papildu pluss – šis ir 3in1 jeb “Trīs vienā” komplekts, tāpēc komplektā iekļautās detaļas ļaus uzbūvēt ne tikai ģimenes māju, bet arī kafejnīcu vai veikalu. Ar šo  modelis bērns kopā ar vecākiem varēs izspēlēt visas ikdienas ģimenes ainas, apgūs krāsas un sociālās lomas. 
 

Konstruktors LEGO Duplo Īpašā klucīšu kārba 10914, 85 gab.

Foto: 1a.lv

 

Ja vēlies papildināt jau esošo bērna LEGO Duplo kolekciju vai iegādāties pamata komplektu dažādu modeļu būvēšanai, šis komplekts neliks vilties. Komplektā ir 85 LEGO Duplo klucīši, tostarp arī logu un durvju klucīši, klucīši ar cipariem, LEGO automobiļi, cilvēku un dzīvnieku mini figūriņas. Komplekts piemērots bērniem no 18 mēnešu vecuma, un ar tā palīdzību bērns, kopā ar vecākiem, varēs apgūt gan krāsas, gan ciparus. Turklāt neierobežotās būvēšanas iespējas attīstīs bērna fantāziju un radošumu. Papildu pluss – kaste LEGO kluču uzglabāšanai.

 

Konstruktors LEGO Creator 3in1 Omulīgā māja 31139

Foto: 1a.lv

3in1 jeb “Trīs vienā” konstruktors, kas paredzēts bērniem no 8 gadu vecuma. Komplektā iekļautās detaļas bērnam ļaus uzbūvēt 3 dažādas ainas: ģimenes māju, māju pie kanāla ar mākslas galeriju un kafejnīcu vai māju pie ezera ar laivu. Uzbūvētās ēkas ir atverams, līdz ar to rotaļu process būs vēl aizraujošāks.

Komplektā ir iekļautas arī 2 pieaugušo un 1 bērna mini figūriņa, kas bērnam, kopā ar vecākiem, ļaus izspēlēt dažādas lomu spēles. Lai veicinātu lietderīgu digitālo rīku izmantošanu, bērnam ir iespēja apskatīt modeli 3D formātā un sekot līdzi būvēšanas progresam LEGO lietotnē LEGO Builders App.

 

Konstruktors LEGO® Classic Radošās mājas 11035

Foto: 1a.lv

 

LEGO Classic sērijas komplekts ar 850 dažādām klasiskajām LEGO ēku detaļām un klucīšiem dažādos košos un pasteļa krāsas toņos. Ar šī komplekta palīdzību bērns kopā ar vecākiem varēs apgūt pirmās zināšanas par arhitektūru un radoši izpausties, būvējot un modelējot unikālus ēku modeļus. Visi LEGO Classic komplekti ir savstarpēji kombinējami, tāpēc iegādājoties vairākus sērijas konstruktorus, bērns varēs izveidot plašu un daudzveidīgu LEGO rotaļu pasauli.

 

Konstruktors LEGO® City Daudzdzīvokļu ēka 60365, 688 gab.

Foto: 1a.lv

 

3 stāvu LEGO City sērijas daudzdzīvokļu ēka, kas pārsteidz ar dažādām aizraujošām detaļām un funkcijām, kas veicinās bērna vēlmi rotaļāties. Uzbūvējot gatavu modeli, bērns varēs izpētīt detalizēto veikaliņu pirmajā stāvā, otrā stāva dzīvojamās telpas, kā arī jumta terasi ar grilu un mini baseinu. Gatavais modelis ir atverams, nodrošinot ērtu piekļuvi katram ēkas stāvam, līdz ar to bērnam būs plašākas rotaļu iespējas. Komplektā ir iekļautas arī 6 atraktīvas mini figūriņas aizraujošām lomu spēlēm.

Kādu dāvanu izvēlēties, lai tā būtu ne tikai lietderīga, bet arī bērna vecumam un interesēm atbilstoša, lasi rakstā “Dāvanas bērniem: kā izvēlēties vecumam un interesēm piemērotāko”.
 

LEGO komplekti bērniem un pieaugušajiem interneta veikalā 1a.lv! 
Plašs un daudzveidīgs LEGO komplektu klāsts dažāda vecuma bērniem un pieaugušajiem par īpaši izdevīgām cenām pieejams interneta veikalā 1a.lv! Turklāt ar 1a.lv iepirkties ir vēl izdevīgāk, jo kļūstot par Smart NET kluba biedru, LEGO iegādājies pat ar 40 % atlaidi! 

Saistītie raksti