Kādas tomātu šķirnes izvēlēties savai siltumnīcai? Pieredzē dalās Dāvids

"Es iegādājos hibrīdsēklas," atklāj modes mākslinieks un tomātu audzētājs Dāvids. Viņš teic, ka dažas no sēklām ir ļoti dārgas – viena sēkliņa var maksāt pat trīs eiro!
Dāvidam ir divas siltumnīcas – viena 24 kvadrātmetru liela, bet otra – 300! Kopā Dāvids plāno šajā pavasarī izaudzēt un iestādīt 800 tomātu stādus. Foto: ekrānuzņēmums no video.

FOTO: Ekrānuzņēmums

Dāvidam ir divas siltumnīcas – viena 24 kvadrātmetru liela, bet otra – 300! Kopā Dāvids plāno šajā pavasarī izaudzēt un iestādīt 800 tomātu stādus. Foto: ekrānuzņēmums no video.

Sabiedrībā pazīstamais modes mākslinieks Dāvids jeb Romāns Andrejevs pēdējos gados ir pievērsies tomātu audzēšanai. Viņš tos audzē ne tikai savas ģimenes vajadzībām, bet nodarbojas profesionāli – viņa audzētie tomāti sezonas laikā ir nopērkami veikalos. 

 

Foto: no izdevniecības “Rīgas Viļņi” arhīviem.

 

Dāvidam ir divas siltumnīcas – viena 24 kvadrātmetru liela, bet otra – 300! Kopā Dāvids plāno šajā pavasarī izaudzēt un iestādīt 800 tomātu stādus. 

Foto: no izdevniecības “Rīgas Viļņi” arhīviem.

 

Dāvids sociālajos tīklos ir izveidojis kontus Green&Red by Davids: Facebook, TikTok, Instagram. Tajos viņš dāsni dalās ar padomiem, kā izaudzēt labu tomātu ražu.

Reklāma
Reklāma

 

Dāvida ieteikumi stādu audzēšanā

  • Veidot sēklu sarakstus! Ķirštomāti, plūmju tomāti, dzeltenie, sarkanie, brūnie tomāti. Kura sēkla iegādāta, ar pildspalvu tiek atzīmēta kā nopirkta.
  • Izveidot sarakstu, kādā secībā siltumnīcā stādi sastādīti. Tas var noderēt, lai zinātu, kuras šķirnes pašiem garšo vislabāk un kuras varbūt vairs nevajag pirkt.
  • Dāvids izvēlas hibrīdsēklas, lai arī tās ir dārgākas. Hibrīdsēklas ir pasargātas no daudzām slimībām. 
  • Ja ir maza siltumnīca, viņš rekomendē izvēlēties vairākas šķirnes – no katras iesēt vien divus trīs stādus. Pārējās paciņā palikušās sēklas atstāt nākamajam gadam.
  • “Ķirštomātus audzēju ar divām galotnēm uz viena stāda. Atstāju to pazarīti, kura ir pirms pirmā ķekara. Ķirštomāti ir ļoti spēcīgi augoši un ražo vājprātīgi daudz!” pieredzē dalās Dāvids.
  • Stādu audzēšanā izmantot komplekso mēslojumu “NovaTec Classic”. Dāvids to iegādājas veikalā “Agrimatco” Iecavā. 

 

Kuras tomātu sēklas iesaka Dāvids?

@greenreddavids

Šodien dalīšos ar tomātu sēklu ieteikumiem nelielu siltumnīcu īpašniekiem! Vai ir kādas šķirnes kas jums ir īpaši iepatikušās? Dalieties komentāros! 🍅 Video redzami : Kwintella F1, Rugantino F1, Beirange F1, Amoroso F1, Golden pearl F1, Nugget F1, Bronson F1 ENG : Today I’m sharing some good tomato plant hybrids for small greenhouse owners. Are there any others you’ve come to love? Share in the comments! 🍅 #davids #tomāti #dārzkopība #lauki #daba #pavasaris #sākamsezonu #sēklas #tomatoes

♬ Storytelling - Adriel
  • No rozā tomātiem Dāvids iesaka “Kwintella F1” (F1 ir norāde par to, ka šī ir hibrīdsēkla). Palieli, ļoti garšīgi tomāti.
  • No sarkanajiem tomātiem Dāvids iesaka “Rugantino F1”. Vērša sirds tipa tomāti. “Izcili garšīgi! Ļoti garšo arī maniem klientiem,” saka tomātu eksperts.
  • “No dzeltenajiem tomātiem neaizstājams ir “Beorange F1”, ko audzē arī Getliņu tomātu audzētava. Tie ir tie lielie, dārgie, dzeltenie tomāti,” saka Dāvids. 
  • No plūmju tomātiem Dāvids iesaka “Amoroso F1” – to sēklas gan esot ļoti dārgas. “Tomātiņi ir pilnīgi vienādi, izskatās kā veidoti no plastmasas! Ļoti garšīgi, ļoti ražīgi, izturīgi pret slimībām, taču sēklas grūti atrodamas,” tā Dāvids. 
  • No ķirštomātiem Dāvids iesaka “Golden pearl F1” un “Nugget F1”. “Bērniem ļoti garšo!”
  • “No brūnajiem tomātiem iesaku ”Bronson F1", sēklas nav ļoti dārgas. Lieli, brūni tomāti, kas neslimo," tā Dāvids. 

Saistītie raksti