Tava gaidāmā mazuļa veselības pamatā – pareizi vitamīni

Sena paruna vēsta – ne tikai rezultāts, bet arī gaidīšana ir svētki! Šīs atziņas autora vārdu vēsture noklusē, taču ir pamats domāt, ka tā bijusi sieviete – māte.

Mūsdienās topošajai māmiņai nav jādzer visi vitamīni pēc kārtas, bet jāsāk ar sabalansētu uzturu!

FOTO: Shutterstock.com

Mūsdienās topošajai māmiņai nav jādzer visi vitamīni pēc kārtas, bet jāsāk ar sabalansētu uzturu!

Jūs piekritīsiet, ka nav nekā brīnišķīgāka par ilgi gaidītā mazuļa nākšanu pasaulē. Un nav nekā satraucošāka par mazās dzīvības gaidīšanu. No otras puses – deviņi grūtniecības mēneši ir viens no atbildīgākajiem un stresa piesātinātākajiem sievietes dzīves posmiem, jo īpaši, ja tiek gaidīts pirmais bērniņš. Kādi vitamīni ir piemērotāki viņam, kādi vitamīni nepieciešami man – šos jautājumus ārstam uzdod katra topošā māmiņa.


Sieviete nav robots

Vēl pirms gadiem desmit ārsta kabinetā grūtnieces visbiežāk dzirdēja vienu frāzi – dzeriet visus vitamīnus pēc kārtas! Tā teikt – dienu sāciet ar saujiņu kapsulu un ripiņu. Mūsdienās attieksme pret uztura bagātinātājiem ir krietni mainījusies – radikālākie speciālisti pat aizliedz uzņemt jelkādus vitamīnus. Taču saprātīgāk būtu izvēlēties zelta vidusceļu – kādu no uztura bagātinātājiem, jo mūsu klimatiskajos apstākļos dabiskā veidā nav iespējams uzņemt visus nepieciešamos vitamīnus. Pat, ja ignorējam šo faktu, jāatzīt, ka topošās māmiņas nav roboti un nevar līdz miligramam izrēķināt, kas un cik daudz jāēd, lai uzņemtu nepieciešamo vitamīnu dienas devu. Pašiniciatīvas rezultātā uzturvielas vai nu pietrūkst, vai arī tās tiek pārdozētas, un abos gadījumos vislielākais kaitējums ir mazulim. Uzmanību jāpievērš arī faktam, ka aptieku plaukti vai lūzt no piedāvājuma klāsta, taču bieži vien cenas ir pārspīlētas, bet vitamīni – pārsātināti.

 

Deviņi grūtniecības mēneši ir viens no atbildīgākajiem un stresa piesātinātākajiem sievietes dzīves posmiem, jo īpaši, ja tiek gaidīts pirmais bērniņš.

 

Pasargā no pataloģijām

Turpretī Francijā ražotie vitamīni Maria Pregnancy Plus ir sabalansēts folkskābes un dzelzs komplekss, kas ir pietiekami iedarbīgs, taču tajā pašā laikā neveido nevēlamas blaknes. Komplekss īpaši piemērots topošajām māmiņām, kurām grūtniecības periodā novērota slikta dūša, jutīgums pret palielinātām vitamīnu devām vai mikroelementiem. Maria Pregnancy Plus var iegādāties bez ārsta receptes – tas ir veselīgs uztura bagātinātājs, nevis medikaments, tāpēc būtiski atcerēties, ka šis vitamīnu komplekss nav pilnvērtīgs uztura aizvietotājs. Bagātinātāju var lietot jebkurā grūtniecības periodā – vienu kapsulu reizi dienā ēdienreizes laikā, uzdzerot glāzi ūdens.  

Reklāma
Reklāma


Maria Pregnancy Plus vitamīnu kompleksā ir visas galvenās uzturvielas, kas palīdz attīstīties veselīgam mazulim un uzlabo pašsajūtu arī topošajai māmiņai. Tā kā asiņu tilpums gaidību laikā palielinās par 50 procentiem, un vairākumam grūtnieču dzelzs līmenis organismā ir pazemināts, Maria Pregnancy Plus akcents likts uz folskābēm un dzelzi. Tā ir minerālviela, kas augli apgādā ar skābekli un barības vielām – īpaši svarīgs šis komponents ir grūtniecības beigās, kad auglis sāk uzkrāt dzelzi, kas viņa organismam būs nepieciešama pēc dzimšanas. Ja auglim nav iespēju uzņemt pietiekami daudz dzelzs, var veidoties traucējumi bērna garīgajā un kustību attīstībā. Savukārt folskābes mazina iespēju, ka mazulis piedzims ar kādu pataloģiju, kas ir viens no galvenajiem iemesliem zīdaiņu nāvei pirmajā gadā.

 

Svarīgākais, lai mazulis būtu vesels

Maria Pregnancy Plus priekšrocība ir tā, ka organisms šo vitamīnu kompleksu ļoti viegli uzsūc – ar vienu kapsulu tiek uzņemti A, B, C un D vitamīnu dienas deva.
 Tās ir galvenās uzturvielas, kas grūtniecības laikā palīdz gan attīstīties auglim, gan saglabāt labu pašsajūtu un arī izskatu grūtniecei.


Savukārt B vitamīns nepieciešams, lai topošajai māmiņai būtu apetīte un veselīgs miegs, un nodrošinātu augļa muskuļu  un nervu audus. Ja B vitamīns nav pietiekamā daudzumā, tad māmiņām raksturīga viegla uzbudināmība un muskuļu vājums. Sliktākajā gadījumā B vitamīna trūkums var draudēt ar priekšlaicīgām dzemdībām. Jāpiebilst, ka šis komponents arī nodrošina normālu augļa attīstību un pasargā grūtnieci no anēmijas.


Visbeidzot A vitamīns gādā par sievietes izskatu – skaistiem matiem, maigu ādu. A vitamīna trūkuma dēļ sievietēm parādās izsitumi uz ādas, savukārt mati kļūst trausli un lūzt.