Vai pēc dzemdībām es kaut nedaudz gribēšu seksu?

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu.

„Esmu precējusies un gaidu mazuli. Vai tā ir taisnība, ka pēc grūtniecības sievietei var pieaugt seksuālā tieksme? Grūtniecības sākumā un arī tagad — beigās — man nav nekādas intereses par seksu un sekss ir nepatīkams, kad ar vīru esam mēģinājuši mīlēties. Grūtniecības otrajā trimestrī man bija neliela interese par seksu, erotiskas video ainas rosināja fantāzijas, bet mīļotā vīra glāsti neuzbudināja, kaut pirms grūtniecības tā nebija. Gan pirms, gan tagad, grūtniecības laikā, bieži redzu sapņos seksuālas ainas, un man tas patīk. Grūtniecības laikā arī orgasmu neesmu izjutusi. Vai iespējams, ka manas sajūtas pēc dzemdībām mainīsies?” Skaidro pārmaiņu treneris Arturs Šulcs.

Jums nepieciešams pieņemt — jā, mēs gaidām bērnu, mēs mīlam viens otru, un viss būs kārtībā. Neatzīmējiet katru mīlēšanas reizi kalendārā, neveidojiet grafiku.

FOTO: Shutterstock.com

Jums nepieciešams pieņemt — jā, mēs gaidām bērnu, mēs mīlam viens otru, un viss būs kārtībā. Neatzīmējiet katru mīlēšanas reizi kalendārā, neveidojiet grafiku.

Seksu var nomākt rūpes
„Bērna piedzimšana nav ārstniecības līdzeklis, kas uzlabos vēlmi pēc seksa. Ja seksualitāte līdz grūtniecībai ir bijusi, tā var atraisīties arvien vairāk, tomēr, ja būsiet rūpju nomākta, seksu var arī nekāroties. Kāpēc grūtniecības laikā šī vēlme samazinās? Jāapzinās, ka grūtniecības laikā galvā ir visādas bažas, rūpes, kas var nomākt seksuālo vēlmi ne tikai Jums, bet arī vīrietim. Varbūt Jums ir kādas grūtības pieņemt jauno māmiņas statusu, ir uztraukums par gaidāmā bērna veselību, raizes, kā noritēs dzemdības. Un tas patiešām var nebūt viegli — mēs bijām divi, rēķinājāmies tikai viens ar otru, bet tagad būsim par vienu vairāk, kura vajadzības nav mazāk svarīgas.

Nereti topošo mammu un tētu vecāki saviem bērniem ir stāstījuši — tagad ir labi, bet, kad jums būs bērns, tad tik redzēsiet, būsiet piesieti mājai, nevarēsiet vairs izklaidēties. Visi šie aspekti izraisa trauksmi.

Reklāma
Reklāma

Visticamāk, satraukts ir arī Jūsu vīrietis — biju brīvs, jauns puisis, tagad būs bērns, tā būs atbildība 24 stundas diennaktī. Nereti topošo mammu un tētu vecāki saviem bērniem ir stāstījuši — tagad ir labi, bet, kad jums būs bērns, tad tik redzēsiet, būsiet piesieti mājai, nevarēsiet vairs izklaidēties. Visi šie aspekti izraisa trauksmi. Un tā ne vienmēr sekmē seksualitāti, tieši otrādi — bremzē. Tomēr seksualitātes trūkumu nevajag uztvert kā kaut ko briesmīgu. Jums nepieciešams pieņemt — jā, mēs gaidām bērnu, mēs mīlam viens otru, un viss būs kārtībā. Neatzīmējiet katru mīlēšanas reizi kalendārā, neveidojiet grafiku. Ņemiet vērā arī to, ka šādā paaugstinātā stresa situācijā priekšspēlei ir vajadzīgs ilgāks laiks, lai spētu aizmirsties no ikdienas rūpēm un raizēm. Papildu uzmanība būs vajadzīga arī pēc dzemdībām.

Ko darīt?
Sakiet viens otram mīļus vārdus, glāstiet viens otru, skūpstieties bez tālāka nodoma, fantazējiet kopā par seksu, mazgājiet viens otru, kopā masturbējiet, veiciet masāžu viens otram, ļaujieties izjūtām, jo ir jāiemācās grūtniecības laikā pieskarties partnerim. Ir svarīgi iemācīties apmierināt vienam otru ne tikai tradicionālā veidā. Izmantojiet rokas, paceles bedrītes, saliktas kopā kailas kāju pēdas, kopā saspiestas krūtis. Izjūtiet baudu no šīm dažādajām ķermeņa daļām! Erotiskie sapņi ir normālas, garīgi veselas sievietes seksualitātes izpausme. Galu galā ar seksuālo fantazēšanu nodarbojas pilnīgi visi cilvēki.”