Medicīnas astroloģija un bērna dzimšanas datuma izvēle. Astrologa Baņķa viedoklis

„Mūsdienās ir tik daudz plānveida ķeizragriezienu, kā arī pārmērīgi daudz dzemdību notiek ar iepriekš noteiktu dzemdību datumu, kad dzemdības tiek stimulētas. Kā tas ietekmē mazā cilvēka likteni? Proti, sanāk, ka mamma pirms dzemdībām var aiziet pie numerologa un palūgt, lai palīdz izvēlēties pareizo dienu, kad dzimt... Kā jūs uz šādu rīcību raugāties?” jautā kāda mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā māmiņa.

Ķeizargriezienu plānojot, ir iespēja ierobežotā, tomēr pietiekami plašā laika sprīdī noteikt vislabāko dienu un stundu bērniņa piedzimšanai.

FOTO: Shutterstock.com

Ķeizargriezienu plānojot, ir iespēja ierobežotā, tomēr pietiekami plašā laika sprīdī noteikt vislabāko dienu un stundu bērniņa piedzimšanai.

Atbild Kristaps Baņķis, sertificēts astrologs, numerologs:

„Jā, patiesi, daudzi tā arī dara, ka labvēlīgāko dienu nosaka ar kompetentu numerologu un astrologu palīdzību. Uzskatu, ka šādu jautājumu var risināt tikai cilvēks ar speciālu medicīnas novirzienu — ja paredzams medicīniska rakstura komplikācija vai ir bažas par to. Medicīnas astroloģijā Latvijā, manuprāt, ir tikai daži kompetenti cilvēki — Gaļina Svedberga, Aleksands Sokolovs un Edijs Spāre.

Mammām, kam interesē jaunā cilvēciņa raksturs, var arī ielūkoties paredzamā dzimšanas brīža Mēness kalendārā, kur var redzēt ne tikai viņa Saules zīmi jeb to, ko daudzi sauc par horoskopu, bet arī Mēness zīmi un Mēness dienu. Varbūt tas palīdz paša spēkiem izdarīt izvēli...

Jautājums par ķeizargriezienu nav viennozīmīgs: vai viegls ķeizars ir sliktāks vai labāks par grūtām dabiskām dzemdībām.

Ķirurģisko iejaukšanos, protams, var redzēt arī jau dzimuša bērna horoskopā. Dažādu ezotērikas skolu pārstāvji uzskata, ka ne dabiskā veidā dzimuši bērni ir kūtrāki un mazāk pretojas dzīves peripetijām. Bet man trūkst šādu pētījumos apstiprinātu faktu. Toties lieliski apstiprinās bērna liktenī visi mammas uztraukumi, bailes, strīdi utt., radot psiholoģiskus faktorus grūtniecības periodā, kas summējas atbilstošās problemātikas atspoguļojumam liktenī. Bērna kartē atspoguļojas: 1. LIKTENS — bērni dzimst tad, kad jādzimst un pašu dvēseles izvēlētiem vecākiem; 2. grūtniecības apstākļi; 3. vide, kurā mazais audzis.

Jautājums par ķeizargriezienu nav viennozīmīgs: vai viegls ķeizars ir sliktāks vai labāks par grūtām dabiskām dzemdībām. Neviennozīmīgas atbildes — tikpat, cik dažādi cilvēku likteņi.

 

Atbild Juris Kauliņš, astrologs:

Reizēm topošie vecāki tiešām vēršas pēc padoma pie astrologa. Ķeizargriezienu plānojot, ir iespēja ierobežotā, tomēr pietiekami plašā laika sprīdī noteikt vislabāko dienu un stundu bērniņa piedzimšanai.

Reklāma
Reklāma

Ja ārsts noteicis, ka mazulim jādzimst, piemēram, decembra beigās, astrologs pēta šo laikposmu pēc dažādiem kritērijiem, meklējot laiku, kad horoskops veidojas pēc iespējas harmoniskāks. Ko tas nozīmē? Harmoniju veido Mēness attiecība jeb aspekts pret citām planētām. Īpaši jāskatās tā stāvoklis pret Saturnu un Marsu. Jo harmoniskāks būs horoskops, jo veiksmīgāk varētu veidoties gaidāmā mazuļa mūžs.

Ja dakteri jau pačukstējuši, kas gaidāms – puika vai meitene, astrologs var meklēt piemērotāko dzimšanas dienu mazuļa dzimumam.

Nākamais nozīmīgais nosacījums ir Mēness zodiaka zīmē dzimšanas brīdī. Tas īpaši svarīgi vecākiem, lai ar bērnu veidotu labas, saskanīgas attiecības un būtu vieglāk viņu audzināt. Astrologs iesaka vairākus variantus. Piemēram, datumu, kad bērna horoskopā veidojas nosacījumi, lai būtu daudz pozitīvu rakstura īpašību, taču attiecībās ar tēti un mammu gaidāmi kašķi. Bet kādā citā no tuvākajām dienām saskaņa ar vecākiem varētu būt lielāka. Vecāki var izvēlēties.

Ja dakteri jau pačukstējuši, kas gaidāms – puika vai meitene, astrologs var meklēt piemērotāko dzimšanas dienu mazuļa dzimumam. Zēnu dzīvi un raksturu vairāk ietekmē Saule, Marss un Saturns. Bet meiteņu horoskopā svarīgāk vērtēt Mēness un Venēras stāvokli dzimšanas brīdī. Vēl ļoti būtiski ir vērtēt operācijas dienu saistībā ar mātes horoskopu: lai izvēlētais datums un laiks būtu labvēlīgs veiksmīgai operācijas norisei un tas maksimāli maz traumētu mātes veselību.

Pirms dodies pie astrologa, sagatavo šādas ziņas:
•    gaidāmā bērna mammas un tēta dzimšanas datumu, vietu, laiku
•    ķeizargrieziena datumu vai vairākus iespējamos datumus, ja ārsts ir pretimnākošs un ļauj izvēlēties."

 

Materiāla tapšanā izmantota www.kasjauns.lv informācija.