Iesaka jaunā māmiņa: Neticiet uzreiz baisajiem dzemdību stāstiem!

Grūtniecības laikā es baidījos un sadomājos, kaut tik es no sāpēm nenomirtu, un visādas biedējošas domas nāca prātā, vēl māmiņas no malas stāstīja, ka tās tik būšot briesmas un neizturamas sāpes, pārdīvojumos dalās kādā mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā māmiņa.

Modele attēlā nav stāsta autore.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Modele attēlā nav stāsta autore.

Manuprāt, brīnišķīgi jau ir tas brīdis vien, kas divi mīloši cilvēki rada jaunu dzīvību un vēl arī kopīgi to sagaida piedzimstam! Šogad mēs ar vīru sagaidījām savu pirmo mazulīti, tā ir meitene, un dzemdības notika P.Stradiņa slimnīcā. Jāatzīst gan, ka no labās Stradiņu slimnīcas palicis vien pāri šis nosaukums, ar aprūpi tur stipri pieklibo...

Vairākas stundas mēs pavadījām kopā dzemdību zālē, smējāmies un jutāmies tik laimīgi, jo mēs tik ļoti gaidījām savas meitiņas dzimšanu! Ļoti!


Tā kā man šīs bija pirmās dzemdības, jau grūtniecības laikā es baidījos un sadomājos, kaut tik es no sāpēm nenomirtu, un visādas biedējošas domas nāca prātā, vēl māmiņas no malas stāstīja, ka tās tik būšot briesmas un neizturamas sāpes. Taču brīdī, kad mazā grasījās dzimt, visas bailes it kā kaut kur pazuda, un es darīju vien to, ko lika vecmāte, lai palīdzētu savam mazulim piedzimt.

Reklāma
Reklāma

Mēs ieradāmies slimnīcā, kur uzsāka dzemdību stimulāciju. Arī mans vīrs bija līdzās. Vairākas stundas mēs pavadījām kopā dzemdību zālē, smējāmies un jutāmies tik laimīgi, jo mēs tik ļoti gaidījām savas meitiņas dzimšanu! Ļoti!
Un tāpēc, mīļās mammas un arī tās, kuras vēl tikai gaida bērniņu un baidās no dzemdību procesa, — es jums no sirds saku: tas ir skaisti! Neticiet tām, kas stāsta briesmu stāstus, bet vienkārši ļaujieties sajūtām un sagaidiet savu mazuli ar prieku, nevis bailēm! Es nekad agrāk nebūtu domājusi, ka dzemdības var būt kaut kas tik skaists un aizkustinošs!
Mīliet viens otru, mīliet savus mazos un nepazaudējiet spēku un uzticēšanos, atbalstot viens otru!