Esmu šķīrusies. Vai vibrators var sniegt seksuālo apmierinājumu ilgtermiņā?

"Esmu šķīrusies. Un mans lielais jautājums ir: kā tad tagad būs ar intīmo dzīvi?" savu jautājumu "Mammamuntetiem.lv" uztic kāda lasītāja. Vai dažādi pieejamie seksa “gadžeti” varēs nodrošināt pilnvērtīgu seksuālo apmierinājumu ilgtermiņā? Kā norāda Eva Gulbe, sertificēta dūla, psiholoģijas studente un veikalu “SexyStyle” vadītāja: jā, baudas ziņā šīs ierīces sniedz līdzvērtīgas sajūtas kā seksa laikā, tomēr ir kas tāds, ko tās nespēj sniegt.
Pēc šķiršanās būtu ieteicams uzreiz jaunās attiecībās nelēkt, sniedzot pašam sev laiku izsērot iepriekšējo pieredzi.

FOTO: Shutterstock.com

Pēc šķiršanās būtu ieteicams uzreiz jaunās attiecībās nelēkt, sniedzot pašam sev laiku izsērot iepriekšējo pieredzi.

“Sajūtu līmenī seksa rotaļlietas var nodrošināt baudāmas sajūtas, turklāt no rotaļlietām var iegūt spēcīgākas sajūtas īsākā laika posmā – ātrāk, intensīvāk. Tomēr ir lietas, ko seksa rotaļlietas nespēj sniegt,” atzīst eksperte un uzsver, ka seksuālajā dzīvē cilvēki meklē trīs lietas:

  1. Piesaiste. Stājoties intīmajās attiecībās, tiek meklēta piesaiste – saite ar cilvēku, ar kuru ir sekss. “Cilvēki ir viena no retajām sugām, kas nodarbojas ar seksu ne tikai, lai veidotu bērnus, bet tas kalpo kā sociāla mijiedarbība. Stājoties intīmajās attiecībās, pilnvērtīgam apmierinājumam mēs meklējam arī piesaisti,” norāda Eva Gulbe. 
  2. Bauda. Seksā cilvēki sagaida baudu, jo tas ir patīkami!
  3. Pēcnācēju radīšanai.

 

Kā noprotams, no šīm trim lietām seksa rotaļlietas var nodrošināt baudu, turklāt daudzpusīgi un efektīvi. “Vibratori un citas lietas var sniegt labas, spēcīgas un ļoti daudzveidīgass sajūtas, iespējams, daudz dažādākas, nekā nodarbojoties ar seksu. Var sajust gan kņudināšanu, stingrāku pieskārienu, vibrāciju, pulsāciju, gaisa plūsmu. Iespējams mainīt ķermeņa daļas, kuras tiek stimulētas. Fizioloģisku apmierinājumu rotaļlietas pilnīgi noteikti var sniegt,” ir pārliecināta speciāliste, taču uzreiz norāda: 

“tas, ko rotaļlietas nekad nesniegs, ir emocionālā saite un, protams, arī pēcnācēju radīšana.”

Apmierināt savas emocionālās vajadzības

Tomēr, neesot attiecībās, ļoti svarīgi ir saprast, kā apmierināt un pabarot emocionālo vajadzību daļu. Īpaši svarīgi tas ir pēc attiecību iziršanas. “Šķiršanās ietekmē pašapziņu, liek pārvērtēt sapņus un ilgas par attiecībām. Ir “jāapglabā” iepriekšējā dzīvē, tāpēc ir ļoti svarīgi meklēt labos, tuvos cilvēkus, kas var sniegt atbalstu. 

Reklāma
Reklāma

 

Pēc šķiršanās ir svarīgi sajusties kaut kam piederīgiem, sajust sevi kā personības. Šo daļu kādu laiku var aizstāt ar sociāliem, citiem cilvēcīgiem kontaktiem, kam obligāti nav jābūt seksuāliem. Tie var būt pasākumi ar draudzenēm, radiniekiem, kolēģiem. Pēc šķiršanās būtu ieteicams uzreiz jaunās attiecībās nelēkt, sniedzot pašam sev laiku izsērot iepriekšējo pieredzi, lai pēcāk veidotu kvalitatīvas nākamās attiecības. Tādēļ psihoemocionālo piepildījumu ir svarīgi meklēt caur dažādiem piedzīvojumiem,  pabarot savu pašapziņu citur,” teic Eva Gulbe.

 

Uzturēt libido

Tomēr speciāliste norāda, ka, esot ārpus pāra attiecībām, ir vērts uzturēt solo seksuālās attiecības. “Esot vienai, tas ir brīnišķīgs laiks, kad saprast un izpētīt savu ķermeni, apzināties, kas seksā patīk, kas interesē. Esot ar sevi nav arī nekādu gaidu no otra cilvēka, jo var darīt to, kas patīk. Ja sieviete ir dzīvojusi aktīvu solo seksuālo dzīvi, tad joprojām gribēsies baudīt tuvību, uzsākot arī jaunas attiecības; nebūs aizmirsies, ka tas ir kaut kas foršs. Tāpat, zinot savas vēlmes un vajadzības, “ieejot” jaunās attiecībās, būs vieglāk par to komunicēt, ja nav pārrāvuma seksuālajā dzīvē,” norāda speciāliste.

Saistītie raksti