Divas frāzes, kuras palīdzēs uzturēt laimīgas attiecības

“Paldies” un “Lūdzu, piedod man” – pavisam vienkārši vārdi, taču ar ļoti spēcīgu ietekmi.
Pareizajā laikā pateikts “Paldies” un “Lūdzu, piedod man” var paveikt brīnumus attiecībās.

FOTO: Shutterstock.com

Pareizajā laikā pateikts “Paldies” un “Lūdzu, piedod man” var paveikt brīnumus attiecībās.

Franču psiholoģe Kamilla Rošē ir pārliecināta, ka pat neapzināti izteiktas frāzes ikdienā var būt noteicošas tam, lai pāra attiecības būtu harmoniskas. 

 

Eksperte skaidro, ka viena no biežākajām attiecību problēmām ir disbalanss – mēs viens otru apberam ar pārmetumiem, aizrādījumiem, noklusējam par piezagušos aizvainojumu un pavisam aizmirstam teikt viens otram vārdus, kas apliecina mīlestību un atbalstu. Psiholoģe apgalvo – lai abi cilvēki pārī kļūtu laimīgāki, bieži viņu dialogos nepieciešams ieviest tikai divas frāzes – “Paldies” un “Lūdzu, piedod man”. Lai gan pirmajā mirklī šie vārdi var šķist pārāk vienkārši, taču tie ir labvēlības un godīgas komunikācijas pamats. 

 

Reklāma
Reklāma

Eksperte norāda, ka ir svarīgi gan pateikt paldies savai otrajai pusītei, gan arī prast atvainoties par nodarītajām pārestībām, kaut arī nereti tas nav darīts apzināti. 

 

Tas ir svarīgi abiem partneriem, jo atgādina, ka šīs attiecības nav rutīna, bet tās ir īpašas un jums katram nozīmīgas. 
Psiholoģe gan uzsver, ka nevajag krist arī otrā galējībā un nemitīgi atvainoties vai tencināt savu partneri. Arī šim “Paldies” un “Lūdzu, piedod man” ir savs īstais laiks. 

 

Avots: elle.ru

Saistītie raksti