Prezervatīvi. Kā tie atšķiras dažādās pasaules valstīs?

Prezervatīvi ir pats populārākais kontracepcijas līdzeklis pasaulē. Vidēji katrā septītajā mīlēšanās reizē tiek izmantots prezervatīvs (katrā piektajā, ja runājam tikai par Rietumu pasauli), un tā ir arī ļoti efektīva metode, lai palīdzētu izsargāties no nevēlamas grūtniecības un dažādām seksuāli transmisīvajām slimībām. Skaidrs, ka prezervatīvu ražošana, laikam ejot, progresējusi, lai to lietotājiem spētu nodrošināt iespējami lielāko baudu seksa laikā. Bet vai kādreiz esat aizdomājušies, kā gan prezervatīvi dažādās valstīs mēdz atšķirties? Šoreiz tieši par to!
Labākas prezervatīvu cenas un ērtāka iepirkšanās mudina patērētājus doties tieši uz tiešsaistes veikaliem!

FOTO: Publicitātes foto

Labākas prezervatīvu cenas un ērtāka iepirkšanās mudina patērētājus doties tieši uz tiešsaistes veikaliem!

Atsevišķās valstīs prezervatīvi ir tabu

  • Ja aplūkojam ASV vai Lielbritāniju, tad redzam, ka aptuveni 90 - 95% cilvēku tur lieto prezervatīvus (vai vismaz vienreiz ir lietojuši). Ja salīdzināsim šos skaitļus ar dažām Āzijas vai Āfrikas valstīm, jutīsimies patiesi šokēti! Bez šaubām, iespējams, ka cilvēkiem no šiem reģioniem trūkst finansiālu iespēju prezervatīvus iegādāties, bet arī izglītības trūkums dara savu. Pastāv dažādi tabu, kopienās dominē reliģisko fanātiķu sektas, STS izplatās rekordlielos apjomos, un daudzām sievietēm iestājas nevēlama un neplānota grūtniecība.

 

  • Zambijas bijušais prezidents Frederiks Čiluba (Frederick Chiluba) ir izteicies, ka prezervatīvi ir paredzēti cilvēkiem ar vāju morāli. Tā kā tā ir kristīga valsts, spēcīgā baznīcas vara neatbalsta prezervatīvu izmantošanu, pat neskatoties uz to, ka katram septītajam iedzīvotājam šeit ir HIV vai AIDS saslimšana. Arī Indonēzija cieš no līdzīgas problēmas. Proti, Indonēzijas veselības ministrs reiz esot mēģinājis izveidot izglītības programmu seksa izglītībai, un uzreiz izjutis valdības dusmas uz savas ādas. Viņš saņēmis pavēli apturēt programmu, jo konservatīvie musulmaņi to uzskatījuši par paliatīvu darbu veicinošu.

 

  • Visbeidzot, ir vērts pieminēt arī Filipīnas, kur prezervatīvus lieto ļoti maz! Neskatoties uz to, ka prezidenta birojs mēģinājis Filipīnās piedāvāt bezmaksas seksa izglītību un izplatīt bezmaksas prezervatīvus, katoļu baznīca pasludinājusi karu pret šo iniciatīvut, un visādi citādi mēģinājusi to traucēt. Tā kā vairāk nekā 80 procenti iedzīvotāju ir katoļi, baznīcas ietekme patiešām ir jūtama!

 

Āzijā – mazāka izmēra 

Pētījumi apgalvo, ka prezervatīvi, kas pielāgoti Āzijas tirgum, var būt pat par 15 - 20 mm (diametrā) mazāki nekā ASV vai Eiropā tirgotie. Kāpēc? Grūti komentēt, jo dati liek domāt, ka to ietekmē vīriešu lepnuma mērījumu statistika, bet maz ticams, ka tā ir precīza…

Tā kā statistiku, kura apgalvo, ka aziātu izcelsmes vīriešu lepnums caurmērā ir nedaudz mazāks, var apkopot ļoti atšķirīgos veidos, rezultātus un secinājumus nevajadzētu uzreiz pieņemt kā absolūti patiesus. Ražotāji atbildi uz šo jautājumu nesniedz, bet visloģiskākais būtu uzskatīt, ka prezervatīvi tiek adaptēti patērētāja fiziskajām īpašībām un kultūras paradumiem. Iespējams, ka patērētāji labprātāk pērk ciešākus prezervatīvus, tāpēc labākie prezervatīvi Japānā vai Dienvidkorejā noteikti būs mazāki nekā Lietuvā vai Nīderlandē.

 

Reklāma
Reklāma

Tiešsaistes veikalos pirkt prezervatīvus ir lētāk, un tā tas ir visur pasaulē

Ir viena joma, kur visā pasaulē rādītāji ir visnotaļ līdzīgi. Tas ir fakts, ka prezervatīvus lētāk ir pirkt internetā, kā tas ir, piemēram, šajā tiešsaistes veikalā.

Saskaņā ar dažādiem statistikas datiem, aptuveni 50 - 70% no pasaules kopējā prezervatīvu tirdzniecības apjoma tiek realizēti tieši virtuālajā vidē. Labākas cenas un ērtāka iepirkšanās (it sevišķi lielākos daudzumos) mudina patērētājus doties tieši uz tiešsaistes veikaliem!

 

 

Vācieši ir traki uz ekstravagantu stilu

Vācijā augsti liberāla pieeja seksam un personīgajām interesēm plaukst un zeļ. Kamēr citas valstis Eiropā un Rietumu pasaulē var lepoties ar līdzīgām dominējošām vērtībām, ir viena joma, kurā vāciešiem ir priekšrocības pār jebkuru citu valsti, un tie ir prezervatīvi. Vācieši ir starp nācijām, kas šo kontracepcijas līdzekli izmanto regulāri, bet viņu izvēle var dažam šķist pārsteidzoša!

Šeit pat neliela oriģinalitāte, kā, piemēram, plānie prezervatīvi, nevienu sen vairs nepārsteigs. Kāda tiešsaistes veikala veiktais pētījums skaidro, ka neona prezervatīvi Vācijā ir divreiz vairāk izplatīti kā citās valstīs; prezervatīvi ar neparastu reljefu ir pusotru reizi izplatītāki, un tikpat daudz vīriešu (katrs trešais) ir izmēģinājuši prezervatīvus, kas rada sildošas vai atvēsinošas sajūtas. 

 

Saistītie raksti