Dženifera Anistone atzīst, ka izmēģinājusi medicīnisko apaugļošanu: "Tas man bija izaicinājumu pilns ceļš"

Dženifera Anistone atklājusi, ka pirms vairākiem gadiem izmēģinājusi "in vitro" apaugļošanu (IVF). Par 53 gadus veco Holivudas aktrisi gadu desmitiem teju katru mēnesi baumots, ka, iespējams, viņa ir stāvoklī, bet, kad ziņas nav apstiprinājušās, tad runāts, ka aktrise bērnus nemaz nevēlas. Tagad viņa šīm tenkām pielikusi punktu. Anistone atzīst, ka to visu dzirdēt bijis ļoti sāpīgi.
Dženifera paskaidrojusi, ka šķiršanās no vīra Breda Pita neesot bijusi saistīta ar “bērnu tēmu”.

FOTO: Shutterstock.com

Dženifera paskaidrojusi, ka šķiršanās no vīra Breda Pita neesot bijusi saistīta ar “bērnu tēmu”.

Intervijā žurnālam “Allure” Dženifera Anistone pastāstījusi par grūtu periodu, kad viņa tuvojusies 40 gadu slieksnim un pārkāpusi to. Šajā dzīves periodā viņa centusies palikt stāvoklī, par ko sabiedrība līdz šim nezināja. “Tas man bija izaicinājumu pilns ceļš, šis bērnu radīšanas ceļš,” viņa norādījusi. 

 

Anistone izmēģinājusi medicīniskās apaugļošanas metodi IVF un dzērusi ķīniešu zālītes, kas tiek uztverta kā holistiska pieeja grūtniecības veicināšanai, un darījusi visu, lai cerētais izdotos. 

 

Aktrise atzinusi, ka nav iesaldējusi olšūnas, tātad tagad viņas “vilciens ir aizgājis”.Anistone piebildusi, ka šobrīd neizjūt nožēlu.

“Patiesībā es tagad jūtu nelielu atvieglojumu, jo vairs nepastāv šo – “Vai es varu? Varbūt. Varbūt. Varbūt.” Man par to vairs nav jādomā,” viņa paudusi. Taču aktrise atzīst, ka “bēbja radīšanas ceļš” bijis īpaši izaicinošs, kad sabiedrība neko nav zinājusi par aizkulisēm un pieņēmusi, ka “es nevēlos būt māte”. “Visas šīs gadiem un gadiem ilgušās mediju spekulācijas… Tas bija patiešām grūti,” piebildusi aktrise.

Dženifera arī paskaidrojusi, ka šķiršanās no vīra Breda Pita neesot bijusi saistīta ar “bērnu tēmu”.

Reklāma
Reklāma

 

 

“Medicīniskā apaugļošana ir apaugļošanas metode, kas tiek pielietota kāda no partneru neauglības gadījumā,” norādīts interneta enciklopēdijā Vikipēdija. “IVF (in vitro fertilisation) procesa ietvaros olšūna tiek apaugļota ar spermu laboratorijas apstākļos.

Spermatozoīdi netiek atlasīti, tāpēc metode ir piemērota, ja spermai ir laba kvalitāte. Apaugļota olšūna tiek ievietota inkubatorā, kurā notiek embrija dalīšanās. Pēc 3 vai 5 dienām tiek veikta embrija ievietošana dzemdes dobumā. Pirmais grūtniecības tests – asins analīze uz HCG hormonu – tiek veikts 14. dienā pēc embrija pārnešanas. Pašlaik labākas efektivitātes sasniegšanai tiek pielietoti papildu līdzekļi, kā, piemēram, preparāts, kas samazina embrija atgrūšanas iespējamību ar mātes organismu vai speciālā līme, kas veicina embrija implantāciju. Efektivitāte ir atkarīga no partneru neauglības iemesliem un ilguma, kā arī no sievietes vecuma. Medicīniskā apaugļošana ir veicama arī, izmantojot donoru spermu vai olšūnas.”

Saistītie raksti