Jaunas attiecības. Taču ilgojos pēc bijušā...

Jaunas attiecības, kurās drīz būs arī bērniņš. Bet, ko darīt, ja sirds velk atpakaļ pie pirmās meitiņas tēta? 

Sanāca tā, ka paliku stāvoklī no viņa... Mazo paturēju, jo zināju, ka abortu uztaisīt nevaru. Nu jau ir 22. nedēļa. Viņš ļoti priecājas. Rūpējas arī par mani u.tml. Viņš grib nākt pie manis dzīvot, bet lieta tāda... Es viņu nemīlu...

FOTO: Agnis Šmits

Sanāca tā, ka paliku stāvoklī no viņa... Mazo paturēju, jo zināju, ka abortu uztaisīt nevaru. Nu jau ir 22. nedēļa. Viņš ļoti priecājas. Rūpējas arī par mani u.tml. Viņš grib nākt pie manis dzīvot, bet lieta tāda... Es viņu nemīlu...

"Sākšu ar to, ka man ir meita, 3 gadiņi. Ar viņas tēti bijām kopā 5 gadus. Izšķīrāmies pirms 2 gadiem, bet vairāk kā gadu vēl tad tāpat nodzīvojām kopā, jo man nebija, kur iet, tajā laikā viņš deva arī naudu visam. Tad meita bija pietiekami liela, sameklēju pati savu darbu un savu dzīvokli. Attiecības joprojām draudzīgas, viņš meitas dārziņu maksā un šad tad arī atskaita nedaudz dzīvošanai. Laiks iet, un viņam ir jaunas attiecības. Meitu brauc apraudzīt, kad vien var. Pirms kāda laika sapazinos ar 10 gadus vecāku vīrieti. It kā simpātisks, jauks utt. Tāpat gāju ciemos pie viņa. Sanāca tā, ka paliku stāvoklī no viņa... Mazo paturēju, jo zināju, ka abortu uztaisīt nevaru. Nu jau ir 22. nedēļa. Viņš ļoti priecājas. Rūpējas arī par mani u.tml. Viņš grib nākt pie manis dzīvot, bet lieta tāda... Es viņu nemīlu, manās domās visu laiku ir meitiņas tētis. Pat naktīs pamostos, un asaras birst pašas no sevis. Saprotu, ka nekad vairs nebūs kā bijis, bet kā lai es tieku tam pāri? Tas mani grauž visu laiku. Ar to vīrieti esmu runājusi. Viņš mani nesaprot. Cita neviena man nav, ar ko izrunāties. mazā dēļ arī nav jēgas kopā vienkārši dzīvot. Nezinu, vai viena morāli tikšu galā... Ko Jūs man ieteiktu?"

 

Atbild personīgās meistarības trenere, NLP meistare Sarmīte Šmite: 

"Ir labi, tā dzīvot viegli, kādu laiku, kad esam atbildīgas pašas par sevi. Meklējot sevi un savu vietu dzīvē. Tad, kad mūsu dzīvē ienāk bērni, tad jāuzņemas atbildība par viņiem. Un cik ļoti svarīgi ir bērnam justies vajadzīgam abiem vecākiem. Tā bērns aug ar sajūtu, ka pasaule viņam apkārt ir labvēlīga un rodas drošības sajūta. Ir ģimenes piemērs kā arī bērni veidos savas ģimenes. Ja nu neesam novērtējušas iepriekšējās attiecības un tik viegli tās ir izbeigušās, tad ieteiktu padomāt, ko var darīt, lai iemācītos saprast, kāpēc mums tās vispār ir vajadzīgas. Attiecības ir mūsu izaugsme. Mums liekas, ka mīlestība ir vieglums un tauriņi vēderā. Jā, arī bez tā neiztikt. Bet mīlestība ir arī skumjas, pārdomas, asaras, jo otrs mums spoguļo mūsu pašu iekšējo pasauli. Tāpat mēs spoguļojam otra cilvēka pasauli. Ideālu attiecību nebūs. Tās veidojam mēs pašas. Īpaši daudz enerģētika dota sievietei. Sieviete savām vīrietim dod mīlestību. Lai dotu, tā jāaudzē savā sirdī. Mīlestība, kurai nav nosacījumu. Vispirms jau sev pašai. 

Varbūt paņemiet papīra lapu un to sadalot divās daļās uzrakstīt situāciju no abām pusēm. 

Sevi mīloša sieviete ar sirdi zinās, kas jādara. Neviens nevarēs neko ieteikt, kas tieši jādara. Jo jāizzina jūsu pašu pasaule. Tā jāpiepilda ar dzīves gudrību. Kamēr to nezinām, mums pazūd orientieri. Katram cilvēkam tie ir savi, bet pāri visam ir Visuma likumi, kuri darbojas. Viens no tiem, nedari otram to, ko nevēlies lai tev dara. Tagad pametot atkal bērna tēvu, nodarām pāri ne tikai bērnam ,bet arī vīrietim, kurš rūpējas par jums. Vēlreiz par mīlestību. Reizēm tā atnāk, kā zibens no skaidrām debesīm. Bet reizēm tā uzplaukst tā pamazītiņām... Varam jau skriet no viena cilvēka pie otra... meklēt un meklēt. Bet patiesībā satiekam tos, kādas esam pašas savā iekšēja pasaulē. Tad nu varbūt sākt izprast sevi, iemīlēt sevi. Tas nozīmē jaunas drēbes, vai kosmētisko kabinetu, tas arī. Bet tas nozīmē vispirms pieņemt visu kā ir. 

 

Reklāma
Reklāma

Jā, grūti ir pavēlēt nedomāt... un tomēr, lai tas notiktu, piepildiet savu laiku ar kaut ko priekš sevis, sevis pilnveidošanai...

Varbūt paņemiet papīra lapu un to sadalot divās daļās uzrakstīt situāciju no abām pusēm. Ja jūs paliekat kopā ar tagadējā bērniņā tēvu, kas būs labs un ar kādiem šķēršļiem būs jāsaskaras. Nav maizes bez garozas. Jūs jau varat sapņot par savu bijušo cilvēku, bet pagātne ir pagātne un domas par to jums neļauj iet uz priekšu. Šis cilvēks no jums ir aizgājis un tas nu ir jāpieņem. Domājot vien jūs ielaužaties viņa pasaulē. Un domājot par otru cilvēku arī Šīs attiecības izbeigsies, jo neapzinātā līmenī, pat nerunājot otrs jūt jūsu saikni ar kādu citu un arī viņa mīlestība pret jums mazinās. Jā, grūti ir pavēlēt nedomāt... un tomēr, lai tas notiktu, piepildiet savu laiku ar kaut ko priekš sevis, sevis pilnveidošanai, lasiet, klausieties video. Internetā var daudz ko atrast, ja nav iespējams aiziet parunāties ar kādu speciālistu, kas jums uzdos jautājumus, lai jūs pati izprastu, kas ar jums notiek, ko vēlaties, kas esat.

 

Nemeklējiet savai dzīvei spieķi, kļūstiet pati „vesela” savā dzīves izpratnē. Dodiet sev un savam tagadējam vīrietim laiku, lai sakārtotu vispirms jau sevi. Šis cilvēks jau zina, ka vēlas būt kopā ar jums un rūpēties par ģimeni. Laiku izmantojiet nevis lai ilgotos pēc ilūzijām, kas jau ir tikai jūsu prātā. Atbrīvojiet prātu. To var izdarīt to piepildot ar ko citu. Domājiet, kas jūs visvairāk aizrauj, iepriecina. Jo sieviete, kas pati ir interesanta patīk sev un citiem. Varat jau skriet projām, varat nocirst šīs attiecības un aizvainot otru Atcerieties, izlietu ūdeni nesasmelsi. Tad varbūt der to nešļakstināt. Lai vai kā, atbilde būs vien pašai jāatrod. Novērtējiet to, kas jums ir. Pateicieties pat visu un tad jau atnāks arī tas, kam jāatnāk. Varbūt tā būs atbilde, varbūt jauna dzīve. Uzņemties atbildību par sevi un saviem tuvākajiem un Visums jūs atbalstīs!"