Viņa (37) apprecējās ar savu bijušo skolnieku (21). Patiess stāsts ar bēdīgām beigām

Šis būs patiess stāsts par angļu valodas skolotāju Anitu un viņas skolnieku Aldi. Mīlestības ceļš bija ilgs, kamēr abi apprecējās, bet...Laime nebija ilga. 

Vispār jau Anitai ar Aldi bija interesanti - jauns, dedzīgs, sirsnīgs un godīgs puisis. Neviens viņai nekad tik ļoti nebija pievērsis uzmanību, pat ne vīrs, ar kuru bija šķīrusies dzeršanas dēļ.

FOTO: Agnis Šmits

Vispār jau Anitai ar Aldi bija interesanti - jauns, dedzīgs, sirsnīgs un godīgs puisis. Neviens viņai nekad tik ļoti nebija pievērsis uzmanību, pat ne vīrs, ar kuru bija šķīrusies dzeršanas dēļ.

 

Kāds no 10.klases skolniekiem - Aldis, it kā nejauši sāka pievērst viņai uzmanību. Sākumā ar nepārtrauktiem un stulbiem jautājumiem par angļu valodu. It kā tēloja censoni, gāja arī uz papildu nodarbībām, pat uz angļu valodas pulciņu, kas bija paredzēts jaunākām klasēm. Varēja redzēt, ka galvā viņam svilpo vējš un angļu valoda nu nemaz nav viņa interešu lokā.

 

Aldis skolotājai nesa ziedus ne tikai Skolotāju dienā, bet arī dzimšanas un vārda dienā, apsveica visos iespējamos svētkos. Ziedu pušķi bija tādi, ka Anitai metās sārtums vaigos un kauns no kolēģiem. Arī vasaras brīvlaikā Aldis it kā netīšām vairākas reizes viņai gadījās ceļā. 11.klasi sākot, Aldis centās vēl vairāk izrādīt savu attieksmi, vairs pat nekaunoties no klasesbiedriem. Sekoja arī uzaicinājums aiziet uz kafejnīcu pēc stundām. Anita neatteica, jo domāja, ka radīsies iespēja puisim iegrozīt smadzenes un pielikt visam punktu. Bet kur nu!

 

Aldis centās vēl vairāk izrādīt savu attieksmi, vairs pat nekaunoties no klasesbiedriem.

 

Aldis nepieļāva nekādus "bet". Atklāti un godīgi atzinās mīlestībā, turklāt - pirmajā viņa mūžā! Norāde uz skolotājas un skolnieka statusu, uz 16 gadu starpību, uz to, ka nostāda neveiklā situācijā, nedeva neko. Vienīgais, ko Aldis apsolīja, - atklāti, citu klātbūtnē neizrādīt savas jūtas. Anitai šis gads vilkās pārāk lēni, bet Aldim - pārāk ātri. Un klāt jau izlaidums (toreiz vidusskolā bija 11 klases).

 

Pirmā mīlas nakts notika, kad Aldim bija 19. Un tiešām Anita iemīlējās savā bijušajā skolniekā.

 

Reklāma
Reklāma

Gan jau - nodomāja Anita, izklīdīs visi plašajā pasaulē, viss aizmirsīsies un norimsies. Izlaiduma ballē, protams, Anitu, kolēģu čukstu un skatienu pavadītu, nepārtraukti dancināja Aldis. Vasarā pēc izlaiduma Aldis ieradās Anitas dzīvoklī. Atnāca ar ziediem, izklāstīja savus plānus par atrasto daru un neklātienes studijām un atgādināja, ka viņu statuss tagad ir mainījies.

 

Māte esot teikusi: labāk prātīga skolotāja, lai arī vecāka, nekā jauns, dulls skuķis. 


Vecākiem arī esot izstāstījis par savām jūtām. Un ko vecāki? Sākumā šausmās, bet tad māte esot teikusi: labāk prātīga skolotāja, lai arī vecāka, nekā jauns, dulls skuķis. 

 

Vispār jau Anitai ar Aldi bija interesanti - jauns, dedzīgs, sirsnīgs un godīgs puisis. Neviens viņai nekad tik ļoti nebija pievērsis uzmanību, pat ne vīrs, ar kuru bija šķīrusies dzeršanas dēļ. Tā viņi palaikam satikās, lai kaut kur aizietu kopā. Sākumā Anitai bija kauns, tāpēc uz publiskām vietām negāja, vēlāk jau pierada. 

 

Pirmā mīlas nakts notika, kad Aldim bija 19. Un tiešām Anita iemīlējās savā bijušajā skolniekā. Aldim bija 21, Anitai 37 gadi, kad viņi oficiāli apprecējās. Kopdzīve gan ilga tikai 3 gadus, jo muļķīgā veidā, draugam lieloties, Aldis uzkāpa uz motocikla, aizbrauca un aizgāja bojā. Kopš notikušā bija pagājuši daudzi gadi, kad Anita šo dzīves stāstu uzticēja Latvijas Radio raidījumam "Sirdslietu aģentūra". Dzīve Anitai nav beigusies, tikai atkal tajā jāatrod kas skaists un jāsāk no jauna...

 

Raidījums "Sirdslietu aģentūra" vairs nepastāv, taču tā vadītājs Dzintars Tilaks ir apkopojis gadu gadiem krātos stāstus grāmatā "Latviskās sirdslietas" (izd.Pētergailis) un atļāva mums, portālam mammamuntetiem.lv publicēt interesantos un arī pikantos dzīvesstāstus.