7 lietas, no kā visvairāk baidās vīrieši

Tradicionāli par bailīgām tiek uzskatītas sievietes. Tas nav gluži precīzi. Arī vīriešiem ir savas bailes. Psihologi konstatējuši septiņus vīriešu galveno baiļu cēloņus.
Vīrieši paniski baidās no valdonīgām sievietēm. 
(Foto: Inga Šterna)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vīrieši paniski baidās no valdonīgām sievietēm. (Foto: Inga Šterna)

Pirmajā vietā: bailes no valdonīgām sievietēm. No tām, kuras pūlas visus pārkliegt, uzspiež savu viedokli.

 

Otrajā vietā: bailes pazaudēt vīrieša spēku. Ar gadiem šīs bailes kļūst arvien stiprākas.

 

Trešajā vietā: bailes, ka darbā par priekšnieci kļūs sieviete, jo sievietes esot neaprēķināmas, kaprīzas, tiecoties vadīt, nevis ar prātu, bet emocijām. Objektīvi vērtējot, šāds apgalvojums atbilst patiesībai tikai daļēji.

 

Ceturtajā vietā: bailes no mīļotās sievietes nodevības. Tās sakņojas ne vien greizsirdībā, bet arī patmīlībā, iekšējā tieksmē uz sāncensību, kas vīrietī izpaužas kopš dzimšanas.

 

Piektajā vietā: bailes no slimībām. 

Reklāma
Reklāma

 

Kā uzskata psihologi, starp vīriešiem pārsvarā ir hipohondriķi un nav tādas slimības, kuru tie aizdomu pilni nemeklētu savā organismā. 

 

Šis uzskats gan ir nedaudz pārspīlēts, jo no slimībām, īpaši vēža, baidās arī sievietes.

 

Sestajā vietā: bailes, kas iespējamas tikai precētiem vīriešiem, un tās izsakāmas vienā vārdā – sievasmāte. Diemžēl, ne visiem ar šo personu izveidojušās normālas attiecības. Daudz labāk neklājas vedeklām ar vīramātēm.

 

Un visbeidzot septītajā vietā: vīrieši baidās no plikpaurības, jo viņi ir pārliecināti, ka sievietes mīl vīriešus ar biezu matu rotu. Tiesa, ir gana daudz vīriešu, kuri par savu pliko galvvidu īpaši nesatraucas.

 

Informācija no J.A.Plauža un E.Ozolas grāmatas "Es un Tu. Sarunas par sievietes un vīrieša attiecībām.", ("Jumava").  

Saistītie raksti