Pasakainās cepures uzvar "Kuskus" skaisto darinājumu konkursā!

Portāls mammam.lv/tetiem.lv un skaistie KusKus mājas zābaciņi aicināja ikvienu būt radošam un atjautīgam un iesūtīt aprakstu un bildīti, ko skaistu šajā pavasarī izdevies uzburt. Par visskaistākajām tika atzītas Janas Jonaites darinātās mices. Balvā — KusKus

Foto no Janas personīgā arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Janas personīgā arhīva.

Janas stāsts: "Šajā pavasarī esmu uzadījusi interesantas formas cepures. Tās atgādina Nezinīša, Harija Potera vai mazās raganiņas mici... :) Cepures sāku adīt salīdzinoši nesen – oktobrī, jo pašlaik esmu bērna kopšanas atvaļinājumā un, dēliņam paaugoties, man kļuva mazliet vairāk brīvu brīžu, gribējās sēžot mājās ar kaut ko nodarboties...


Mājās bija palikuši pāris dziju kamoli, ko biju iegādājusi, gaidot mazuli, jo gribējās pašai uzadīt kādu zeķu pārīti. Un tad sāku eksperimentēt! Tā kā neesmu studējusi rokdarbu grāmatas un no adīšanas zināju tikai tik, cik mamma kādreiz pastāstījusi un rādījusi, es nezināju, kā īsti pēc visiem adīšanas likumiem ir jāada cepures. Mamma man savulaik bija iemācījusi adīt tikai zeķes un dūrainīšus, tāpēc cepures bija izaicinājums!

Iedvesma radās tāpēc, ka vienkārši gribējās nodarboties ar kaut ko radošu... arī tāpēc, ka laiks kļuva arvien vēsāks un pastaigājoties jau gribējās kādu galvas segu... Līdz šim cepures tikpat kā vispār nebiju lietojusi, jo man likās, ka tāds apģērba gabals man vispār nepiestāv, vismaz nebiju līdz šim atradusi tādu cepuri, kuru man būtu prieks nēsāt! Gribējās kaut ko „inčīgu” un savdabīgu, un tai pat laikā ērtu! Tad nu liku lietā izdomu un sāku adīt! Aizraujoši ir tas, ka nekad īsti nezinu, kā beigās mice izskatīsies, jo procesā vienkārši pēc izjūtām lieku kopā krāsas, rakstus un veidoju formu. Taču vienmēr, ja iznākumā man kaut kas īsti nepatīk, saņemos, izārdu un adu no jauna! Tāpēc visas manas mices man pašai ļoti patīk un ir īpašas! Tā kā, sākot darināt mices, biju trāpījusi īstajā sezonā, tās dažādos sludinājumu  portālos un draugu lokā uzreiz guva atzinību, un pircēji radās viens pēc otra. Tas, protams, arī deva iedvesmu un izdomu tādā garā turpināt!

Vispirms man tapa, tā sauktās, „rasta” stila cepures, tad „zeķcepures” un pavasarī - platmales. Mices lielākoties darinu no akrila dzijas - tās ir pieejams daudz dažādos skaistos krāsu toņos, ir lētākas un arī „nekož”, kā piemēram, vilnas dzija. Par paveikto darbu pircējiem prasu tikai 5 līdz 7 latus (atkarībā, cik sarežģīti cepure adāma) plus cenu par izlietajiem materiāliem (dzija, gumija, pogas). Visbiežāk cepure nemaksā vairāk par 9 ls. Turklāt tā ir unikāla ar to, ka otras tādas nav. Tagad pavasarī darinātās mices gan vēl nav atradušas valkātājus, laikam būs jāgaida līdz rudenim!

Toties, nupat esmu sākusi adīt vasarīgas un "inčīgas" somas no kokvilnas dzijas. Manis darinātajiem darbiem var sekot līdzi  manās Draugiem.lv galerijās."


Iesūtījusi Jana Jonaite, konkursa Uzdarini ko skaistu un balvā saņem "KusKus" mājas zābaciņus dalībniece.

 

Lasi arī citu radošo darbu aprakstus:

Skaistas bildes bez liekiem izdevumiem

Istabas rotājums pašas rokām

Reklāma
Reklāma

Svārciņi un cepurīte mīļajai meitiņai

Kā uztaisīt ziepes? Gatavošana pa soļiem

Meitiņas iedvesmotie darinājumi

Mazās princesītes pūriņš

Grabulītis pašu rokām

Pogājamā mārīte un gardumu rūķītis

Brīnumainās pudeles