Pogājamā mārīte un gardumu rūķītis

Mans dēls mācās bērnudārza grupiņā "Mārīte", šajā grupiņā mācās bērni no 1,5 -3 gadu vecumam. Un pa laikam vecākiem tiek doti dažādi uzdevumi!

Gunas Misānes darbu foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gunas Misānes darbu foto.

Kādā reizē vecākiem bija dots uzdevums izgatavot mārīti vienalga kādā veidā. Tad nu es izdomāju, ka varētu pagatavot attīstošo mārīti-spilvenu, lai mazie mācās, kā jāpogā pogas, spiedpogas, kā jāver šņorīte, jāāķē ar āķīšiem un jālīmē ar līplenti, kā arī bērni varēs atlaisties uz spilventiņa, kad vēlēsies atpūsties.

Notamborēju ar sarkanu dziju mārītes pamatu, tad piešuvu klāt melnu audumu vēderam, piepildīju ar dzijas pārpalikumiem un pietamborēju klāt kājas un galvu. Tad ķēros klāt attīstošo punktu izveidei. Notamborēju desmit melnas puslodes un piešuvu klāt pogas, spiedpogas, līplenti, āķīšus un ievēru šņorītes. Un mārīte-spilvens ir gatavs. Pēc bērnudārza audzinātāju atsauksmēm - bērniem ļoti patīk ar to spēlēties un ir iemācījās darboties ar pogām, āķiem un šņorīti.

Otrs darbiņš ir Rūķīte-Čabīte. Tamborēta rūķīte ar vietu priekš konfektēm vai cepumiem, vai citiem gardumiem. Visas daļas ir tamborētas un sašūtas kopā, izveidoju kabatiņu, kur ielikt gardumus gan mazajiem, gan viņu vecākiem, kad viņi ierodas uz sapulcēm. :)



Iesūtījusi Guna Misāne, konkursa Uzdarini ko skaistu un balvā saņem "KusKUs" mājas zābaciņus dalībniece.


Portāls mammam.lv/tetiem.lv un skaistie KusKus mājas zābaciņi aicina arī tevi — esi radoša un atjautīga — iesūti aprakstu un bildīti, ko skaistu šajā pavasarī izdevies uzburt tev! Varbūt tā ir rotaslieta, pārveidots apģērbs, apgleznots šķīvis vai krūzīte, oriģināla ideja puķupodam vai jebkas cits, ko esi radījusi vai pārveidojusi pati! Oriģinālākās idejas iesūtītājai būs skaista balva — KusKus mājas zābaciņi! Savas idejas un darbiņus sūti uz e-pastu: redakcija@mammam.lv līdz nākamajai trešdienai, 5. maijam. Ceturtdien, 6. maijā, paziņosim uzvarētāju!



 

Reklāma
Reklāma