Kā iemācīt bērnam dzert ūdeni? Spēlējoties!

Zināms, ka ikkatras cilvēka šūnas viena no sastāvdaļām ir ūdens, kas piedalās visos svarīgajos organisma procesos, taču cilvēka organisms nespēj izveidot ūdens rezerves. Tieši tāpēc ir svarīgi bērnam jau no mazotnes iemācīt dzert ūdeni nevis saldas sulas un dzērienus.
Jo aizraujošāka būs ūdens dzeršana, jo vairāk bērns gribēs to darīt.

FOTO: Publicitātes foto

Jo aizraujošāka būs ūdens dzeršana, jo vairāk bērns gribēs to darīt.

Visticamāk, teju katrs vecāks var padalīties pieredzē, kādas cīņas jāuzveic un cik liela pacietība un izdoma nepieciešama, lai bērns saldinātas tējas vai sulas vietā padzertos ūdeni bez jebkādām piedevām. Vien retais mazulis savu rociņu stieps ūdens pudeles, nevis turpat blakus esošās sulas glāzes virzienā. Un tomēr mēs labi zinām, ka ūdens ir viens no fundamentāliem pamatiem, lai mēs būtu veseli un organismā veiksmīgi noritētu visi procesi, ko daba paredzējusi. 


Kā iemācīt bērnam dzert ūdeni? Par to ir padomājis NUK, radot dažādas interesantas, bērna uzmanību piesaistošas un mazuļiem piemērotas krūzes un glāzes.

Mācību pudelīte NUK ar silikona snīpīti un ērti satveramiem, neslīdošiem rokturiem ļauj mazulim pašam to turēt, bet dzert ūdeni būs ērti, pateicoties speciālas formas uzmavai.

 

Jāteic gan, ka ne visi bērni būs ar mieru dzert ūdeni istabas temperatūrā. Īpaši, ja mazulis zīž vai ir zīdis mammas pienu, kas ir siltāks – mammas ķermeņa temperatūrā. 
 

NUK pudelītēs iestrādāts indikators dzēriena temperatūras kontrolei, kas ļauj ātri noteikt, cik silts ir dzeršanai paredzētais ūdens. 

 

Atkarībā no šķidruma temperatūras indikatora krāsa mainās no zilas uz gaiši zilu vai baltu. Mazulim piemērotākā ir gaiši zilā, kas nozīmē, ka dzēriens ir aptuveni 37 grādu temperatūrā. Savukārt balts indikators ziņo, ka dzēriens ir pārāk karsts.

 

Bērniem pēc sešu mēnešu vecuma NUK radījis īpaši aizraujošas krūzītes un pudelītes, – lai piesaistītu mazā cilvēka uzmanību, atsevišķas to detaļas maina krāsu atkarībā no apgaismojuma. Pat pilnīgi tumšā istabā bērns pats var ērti atrast savu ūdens trauku un padzerties.

 

Savukārt NUK Magic ir patiešām brīnumains! Ūdens trauku var griezt otrādi, kratīt un visādi citādi grozīt, taču no tā neiztecēs ne mazākā ūdens pilīte. Taču bērns gan var bez piepūles padzerties ūdeni. Viņš taču ir īsts triku meistars, vai ne?!

 

Pudelīti NUK Action ar salmiņu iecienījuši bērni pēc gada vecuma. Turklāt pēc padzeršanās salmiņu var paslēpt, viegli aiztaisot vāciņu.

 

Pudele NUK Sport ar silikona snīpīti, ko ērti lietot aktivitāšu un pastaigu laikā. Pudeles krāsainie zīmējumi kā hameleoni maina krāsu atkarībā no traukā esošā ūdens temperatūras vai bērna roku siltuma, un tas taču ir tik aizraujoši!  

 

Vēl daži padomi

  • Piedāvā bērnam tīru dzeramo ūdeni jau no zīdaiņa vecuma. Vislabāk – starp ēdienreizēm, un īpaši karstā laikā.
  • Izmanto krāsainu dzeramo trauku vai pudeli. Spilgtas krāsas trauks, ergonomiski rokturi vai mīksts salmiņš rada bērnam interesi.
  • Rādi piemēru, un, kad dzer ūdeni, noteikti piedāvā to arī bērnam. Mazi bērni labprāt atkārto vecāku paradumus.
  • Vienmēr turi mācību pudeli/krūzi redzamā vietā, lai bērns jebkurā laikā varētu to paņemt un padzerties.

 

Atceries!

Labi ieradumi tiek veidoti jau bērnībā!

Saistītie raksti