Bērnu apavi ziemas sezonai – kā izvēlēties, tos nepiemērot?

Kvalitatīvi bērnu apavi ziemas sezonā ļauj justies silti un droši uz slidenajām ietvēm. Tiesa, to iegāde veikalā var izvērsties par nogurdinošu pasākumu. It īpaši, ja bērns vēl nesaprot, vai jūtas ērti jaunajās kurpēs. Lai ietaupītu laiku un enerģiju, bērnu apavus vari iegādāties tiešsaistē. Lūk, 3 padomi, lai iepirkšanās izdotos veiksmīga!


 

Ir dažas pazīmes, kas liecina – pienācis laiks iegādāties jaunus apavus

FOTO: Shutterstock.com

Ir dažas pazīmes, kas liecina – pienācis laiks iegādāties jaunus apavus

1. Nepalaid garām īsto brīdi
Bērna kāja aug ļoti ātri. Pašos pirmajos gados pēdiņu izmērs mainās 6 - 8 nedēļās, pirmsskolas vecumā 4 - 6 mēnešos, savukārt skolas vecuma bērniem vismaz reizi gadā. Katrā no šiem posmiem nepieciešami jauni bērnu apavi.

Agrīnā vecumā pēdu kauli viegli pakļaujas deformācijai, nepareizi izvēlēti apavi var ietekmēt mazā cilvēka stāju nākotnē. Atbilstošs kurpju izmērs rūpējas ne tikai par to, lai kurpītes vai zābaciņi būtu pēc iespējas ērtāki – nespiestu pirkstus vai papēžus, un kāja „nešļūktu” uz priekšu. Tas veicina arī pareizu bērna fizisko attīstību.

Bieži vien pats bērns vēl nespēj pastāstīt, vai apavi kļuvuši par šauriem. Taču ir dažas pazīmes, kas liecina – pienācis laiks iegādāties jaunus:

  • bērna pēdas īkšķis pieskaras kurpes purngalam;
  • bērns mēdz paklupt;
  • apaviem manāmas nodiluma pazīmes, piemēram, purngalā vai papēdī (apavi var būt par šauru arī, ja nodilums parādās sānos).

Ja bērns sūdzas par neērtiem apaviem vai arī Tu ievēro kādu no šīm pazīmēm, noteikti pienācis laiks veikt atkārtotu pēdiņu mērīšanu.

2. Noskaidro precīzu apavu izmēru
Veicot regulārus un precīzus bērna pēdiņu mērījumus, apavu iegāde gan veikalā, gan tiešsaistē būs daudz vienkāršāka, jo Tu acumirklī zināsi, ko meklēt. Lai noskaidrotu bērna kājas izmēru:

  1. liec bērnam nostāties taisni uz gludas grīdas, uz baltas papīra lapas;
  2. ar zīmuli apzīmē bērna pēdu kontūras;
  3. paņem mērlenti un izmēri garumu no papēža līdz pirkstgaliem. Izmēri abas pēdas;
  4. atzīmē iegūtos mērījumus blociņā. Ja plāno iegādāties apavus ziemai, iekšzoles ciparam pievieno vēl 1,5 cm, lai radītu papildu komfortu pirkstiem un, iespējams, arī vietu biezākai zeķītei. Ja meklē apavus siltajam laikam, pietiks ar 0,5 – 1 cm;
  5. visbeidzot salīdzini iegūtos mērījumus ar nolūkoto apavu ražotāja norādīto izmēru tabulu. Ņem vērā, ka izmēru ziņā dažādu ražotāju bērnu apavi mēdz atšķirties!

Atceries! Abas bērna pēdas var nebūt vienāda lieluma. Allaž iegādājies apavus, kas piemēroti lielākajai kājai!

3. Pievērs uzmanību apavu īpašībām
Kad noskaidrots īstais apavu izmērs, vari ķerties arī pie ergonomikas un dizaina izvērtēšanas. Lūk, daži ieteikumi, kas atvieglos izvēli:

  • uzmanīgi izlasi preces aprakstu – bērnu apavi, kuru zole darināta no elastīga, neslīdoša materiāla būs drošāki valkāšanai;
  • papildu komfortam ir svarīgi, lai arī kurpes iekšienē atrodamais materiāls būtu mīksts un elpojošs;
  • zābaciņš vai kurpe nedrīkst būt par lielu (tas apgrūtinās staigāšanu), taču apavu purngalā un papēdī noteikti nepieciešams atstāt nedaudz brīvas vietas bērna ātri augošajām kājiņām. Vienmēr pievērs īpašu uzmanību ražotāja piedāvātajai izmēru tabulai;
  • no ādas ražoti apavi bērniem būs laba izvēle, ja vēlies ilgi kalpojošus un gaisa caurlaidīgus zābaciņus vai kurpītes;
  • raugies, vai nolūkotajai kurpei, vai zābaciņam ir atbalsts vai polsterējums papēža un potītes daļās – tas veicinās stabilitāti.


Kur tiešsaistē meklējami kvalitatīvi apavi bērniem?
Pateicoties ātrajam bērnu augšanas tempam, mazo cilvēku vecākiem gada laikā var nākties nomainīt ne mazums kurpju un zābaciņu pāru. Turklāt lielākā daļa apavu tiek valkāti salīdzinoši neilgu laiku. Šī iemesla dēļ, bērnu apavi ir viens no piemērotākajiem mazuļu garderobes elementiem, ko iegādāties mazlietotus.

Piemēram, tiešsaistes tirgošanās platformā Andelemandele.lv atrodami neskaitāmi gan jauni, gan saudzīgi lietoti dažādu krāsu un modeļu apavi bērniem. Sākot no košām un vasarīgām sandalēm un beidzot ar siltiem ziemas zābaciņiem, kas nelaidīs cauri mitrumu, pat lēkājot pa aizsalušajām peļķēm.


Tā kā Andelemandele nopērkamie apaviņi lietoti neilgu laiku (vai vispār uzvilkti tikai vienu vai divas reizes), tie joprojām ir lieliskā stāvoklī. Plašajā klāstā Tu noteikti atradīsi īstu pērli – oriģinālus, kvalitatīvus pazīstamu un iecienītu zīmolu apavus par daudzkārt zemāku cenu. Turklāt platformas draudzīgās pērļu mednieces Tev noteikti pastāstīs visu, ko vēlies uzzināt par nolūkotajiem apaviņiem.


Papildini sava bērna garderobi ar komfortabliem ziemas zābaciņiem vai kurpēm. Andelemandele bērnu apavi Tevi jau gaida!

Foto: Shutterstock.com