Meitene iemīlējusies skolotājā Kasparā. "Kāds eksāmens? Man prātā tikai viņš..."

Annija (vārds mainīts) ir 12.klases skolniece kādā Rīgas centra vidusskolā. Viņai ir 17 gadu, un meitene ceturtdien kārto vidusskolas beigu eksāmenu matemātikā. Pirms nedēļas Annija savu sirdssāpi uzticēja portālam Kasjauns.lv. Viņa nezina, kā vispār spēs to nokārtot, jo nespēj koncentrēties nemaz un nekādā veidā. Annijas prātu pārņēmis matemātikas skolotājs Kaspars (vārds mainīts).
Uzzinot, ka skolotājs ir precējies, meitene iekšēji sabrukusi, un nu nezina, kā ceturtdien nokārtos eksāmenu...

FOTO: Evita Knospiņa, http://www.lotart.lv

Uzzinot, ka skolotājs ir precējies, meitene iekšēji sabrukusi, un nu nezina, kā ceturtdien nokārtos eksāmenu...

 

„Tas sākās 11.klases otrajā pusgadā, kad viņš atnāca strādāt uz mūsu skolu,” savu stāstu iesāk Annija. Iepriekšējā matemātikas skolotāja veselības problēmu dēļ aizgāja pensijā, un viņa bija tā, kura teica: „Meitenes, jūs būsiet sajūsmā par puisi, kas nāks manā vietā!” Kurai gan interesē pedagogs, lai arī jauns? Viņi taču ir „skolotāji” – sausiņi, nestilīgi... 

 

„Tas bija otrdienas rīts janvārī. Atvērās klases durvis un pa tām kopā ar direktoru ienāca Viņš. Tās sajūtas nevar aprakstīt! Mūsu skatieni sastapās, un es zinu – es zvēru, ka tā bija! – viņa skatiens pie manis pakavējās mulsinošas sekundes simtdaļas vairāk nekā pie jebkura cita vai citas. Viņš mani pamanīja un pats samulsa no tā, ko ieraudzīja,” par pirmo tikšanos ar skolotāju stāsta Annija. 

 

Kasparam bija 30 gadu, un viņš bija to skolotāju kategorijā, par kuriem saka – „viņš ir savējais”. Jautrs, ne pārāk stingrs vērtēšanā, un arī izskatījās ļoti labi. Annija īsā laikā kļuva kā bez prāta skolotāja Kaspara dēļ. Apzinoties to, ka varētu nebūt vienīgā meitene skolā, kurai feinais skolotājs patīk, viņa par savu pirmo spēcīgo aizraušanos nevienam nestāstīja, arī tuvākajām draudzenēm ne.

 

„Man kļuva vienlaikus ļoti grūti un ļoti viegli apmeklēt matemātikas. Tas nekad nav bijis mans mīļākais priekšmets, bet vismaz „uz 6” liecībās izvelku,” viņa saka. Viegli stundās bijis tādēļ, ka sapņainība par to, kā būtu, ja mēs pēkšņi... saskartos, vai viņš mani noskūpstītu, vai uzaicinātu uz tēju, deva emocionālu uzbudinājuma sajūtu. Taču grūti bija tāpēc, ka viss, kas aizņēma manu galvu, bija tikai šīs fantāzijas. Viņš, viņš, viņš, un tikai viņš,” Annija atceras gadu vecos notikumus. 

Es sēdēju viņa stundās un iekšēji degu, greizsirdībā zinot, ka Kaspars naktī gulējis blakus tai sievietei, un droši vien ne tikai gulējis. Man bija tik smagi.

Meitene sociālajos tīklos skolotāju Kasparu ātri „izstalkoja”, skrupulozi izpētot par viņu visu informāciju, kas vien bija atrodama. „Viņa „draugos” pati senākā uzaicinātā persona bija ar tādu pašu uzvārdu, kāds bija viņam,” Annija saka, „un es ar trīcošām rokām spiedu uz profila cerībā, ka attēlā redzamā gaišmate ar mīļu smaidu ir viņa māsa, nevis sieva...” Kas tev deva! Tā bija sieva. Kaspars bija precējies! 

 

Reklāma
Reklāma

Annija stāsta, ka viņas pasaule sabruka. „Es sēdēju viņa stundās un iekšēji degu, greizsirdībā zinot, ka Kaspars naktī gulējis blakus tai sievietei, un droši vien ne tikai gulējis. Man bija tik smagi. Vēl jo vairāk tāpēc, ka no Kaspara es nejutu pret sevi nekādu īpašo attieksmi. Esmu reāls cilvēks – goda vārds, viņš vairāk tā kā izvairījās no manis, neizrādīja pret mani neko. Bet es vai miru nost, uz viņu skatoties.” Annijas sekmes pasliktinājās, pusgadu viņa pabeidza ar atzīmi 5. Un priekšā bija visa vasara BEZ Kaspara. „Es turpināju viņu skatīties sociālajos tīklos. Jūnija beigās tur parādījās foto, kas nepārprotami liecināja, ka Kaspars kļuvis par tēvu. Noraudāju līdz pat septembrim,” saka Annija. 

Es nezinu, kā nolikšu eksāmenu. Viņš būs skolas zālē komisijā. Viņš tur būs! Jau stundās es nevaru koncentrēties NEKAM, eksāmenā es to nespēšu vispār.

Viņa nekad tik spēcīgi vēl nebija aizrāvusies ar vīrieti. Pirmā iemīlēšanās, un tik absolūti neatbildēta... Turklāt Annija uzzināja, ka nebūt nav vienīgā no klases, kurai Kaspars ļoti patīk. Daža laba pat centās visādi izrādīt skolotājam savas simpātijas, bet Annija ir no tām, kas kļūst paralizēta, ja kāds ļoti, ļoti iekritis sirsniņā. Viņa klusēja un cieta, katru dienu acu priekšā redzot TO, KAS NEKAD NEBŪS VIŅAS. 

 

Annijas sekmes matemātikā pasliktinājās arvien acīmredzamāk. Viņai sāka riebties matemātika. Gripas dēļ izlaidusi vairākas stundas, Annija krietni iepalika, taču nespēja saņemties un mācīties, lai panāktu klasesbiedrus. „Kaspars? Viņš man pāris reizes apvaicājās, kas man kaiš, ka nemācos, bet es tikai izplūdu asarās,” saka Annija. Viņš par Anniju runāja arī ar klases audzinātāju. Vecāki meitai norīkoja privātskolotāju matemātikā. „Kaut kas jau uzlabojās, kontroldarbus uz 4 varu uzrakstīt, bet lielākoties tas ir tāpēc, ka blakus man sēž gudrā Baiba. Es nezinu, kā nolikšu eksāmenu. Viņš būs skolas zālē komisijā. Viņš tur būs! Jau stundās es nevaru koncentrēties NEKAM, eksāmenā es to nespēšu vispār,” uztraucas 17 gadus vecā Annija. 

 

Mēs nezinām, kā Annijai eksāmenā veiksies. Viņa labi apzinās, ka šī atzīme ir būtiska atestātā un tālākajam dzīves ceļam. Taču bezcerīgās iemīlēšanās dēļ pēdējais pusotrs gads viņas dzīvē pagājis „pa tukšo”. Nekas nav noticis, nekas daudz nav piedzīvots, viņa nav smējusies, tikai raudājusi. Kasjauns.lv un mammamuntetiem.lv novēl Annijai veiksmīgi nolikt eksāmenu un plaši uzsmaidīt skolotājam Kasparam!

 

www.kasjauns.lv