Noskaties pats un parādi bērniem jauno multenīti "Kā rodas bērni"

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca radījusi animētu filmiņu sēriju “Kā rodas bērni?” Videoklipi palīdzēs pirmskolas un sākumskolas vecuma bērnu vecākiem sagatavoties pirmajai sarunai par to, kā rodas bērni, kā arī sarunai par intīmo higiēnu un privātumu.
Multenīte vienkārši, bet saprotami atbild uz bērna jautājumiem.

FOTO: Publicitātes foto

Multenīte vienkārši, bet saprotami atbild uz bērna jautājumiem.

Vecāki bieži raizējas par to, kad ir īstais brīdis sarunai par bērnu rašanos, kā pastāstīt par pamata intīmās higiēnas un privātuma jautājumiem un kā to izdarīt bērnam saprotamā valodā. “Mana, kā bērnu un pusaudžu ginekologa un meitas mammas, pārliecība ir, ka, runājot par dabiskām lietām, nav iespējams izstāstīt par daudz. Diemžēl savā darbā redzu, ka nokavēt ar svarīgas informācijas izskaidrošanu bērnam gan ir iespējams, un tad nekavējoties jāaizpilda robi bērnu zināšanās,” stāsta Bērnu slimnīcas ginekoloģe Lāsma Līdaka.

 

 

Reklāma
Reklāma

Videoklipos vizuāli saprotami parādītas dzimumu atšķirības un bērnam saprotamā valodā izskaidroti jautājumi par to, kā bērniņš nokļūst mammas vēderā, ko viņš tur dara, kā tiek ārā, kā pareizi jāmazgājas un kā sargāt savu privātumu. “Šobrīd bērni attīstās ievērojami ātrāk, meitenēm mēnešreizes mēdz sākties arī 9-10 gadu vecumā. Ja saruna par mēnešreizēm un to, kādēļ tās nepieciešamas, tiek atlikta, tas bieži raisa lielus pārdzīvojumus gan vecākiem, gan pašai meitenei,” norāda Līdaka.

 

Informācija par dažādiem ar bērnu veselību saistītiem jautājumiem vari meklēt Bērnu slimnīcas radītajā digitālajā ekosistēmā veselapasaule.lv, kas aptver visus bērnu veselību veidojošos un ietekmējošos elementus.

Saistītie raksti