Bērnudārzā kāda mamma pret bērnu regulāri izturas neiecietīgi. Kā rīkoties?

Meklējam atbildi uz kāda Mammamuntetiem.lv lasītāja vaicāto par to, kā rīkoties, ja novērots, ka bērnudārzā kāds vecāks pret savu bērnu regulāri izturas neiecietīgi.
Uz situācijām, kurā potenciāli apdraudēts bērns, ir jāreaģē, tomēr katrs gadījums jāizvērtē kritiski.

FOTO: Shutterstock.com

Uz situācijām, kurā potenciāli apdraudēts bērns, ir jāreaģē, tomēr katrs gadījums jāizvērtē kritiski.

Lasītājs raksta: 

“Dārziņā esmu pamanījis, ka kāda mamma grupiņā asi izturas pret savu bērnu, rauj aiz rokas, izturas neiecietīgi. Kādreiz esmu ievērojis, ka, izejot pa vārtiņiem, viņa bērnu rausta vēl trakāk. Kā rīkoties?” Uz jautājumu atbild Evija Rācene, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktore.

 

Kā rīkoties?

Par izglītības iestādē notikušu vai novērotu vardarbību pret bērnu vajadzētu ziņot iestādes vadītājai. Tātad šim vecākam vajadzētu sazināties ar dārziņa vadītāju, un vadītāja pienākums ir runāt ar šo mammu un noskaidrot situāciju. Ja pēc vadītājas sarunas ar mammu neseko sadarbība, piemēram, mamma atbild – mans bērns, kā gribu, tā audzinu – vai norāda, ka neko traku nedara, bet izturēšanās pret bērnu nemainās, tad vadītājas pienākums būtu ziņot sociālajam dienestam. Ja ir aizdomas par fizisku vardarbību, jāziņo bāriņtiesai.

Reklāma
Reklāma

 

Svarīgi! 

Ja pedagogs novēro potenciālu vardarbību pret kādu bērnu, viņam ir jāziņo iestādes vadītājai, kas tālāk risina šo jautājumu. Iestāde var arī sazināties ar ģimeni, lai noskaidrotu situāciju, tāpat atbalstam var piesaistīt sociālo pedagogu un psihologu.

Saistītie raksti