Plaukstas un roku pirkstu masāža mazuļa sensoro sajūtu un prāta attīstībai

Plaukstas un roku pirkstu masāža veicina to galvas smadzeņu daļu darbību, kas atbild par runas, domāšanas, atmiņas un citu psihisko procesu attīstību.

Plaukstas un roku pirkstu masāža mazuļa sensoro sajūtu un prāta attīstībai

FOTO: Shutterstock.com

Bērnam vienlaikus ar roku kustībām aktivizējas sensorā un prāta attīstība, spēja sevi izteikt runā. Sensorika ir bērna spēja uztvert un veidot sapratni par apkārtējo pasaules daudzveidību. Tieši tādēļ ir ļoti svarīgi veikt bērnam plaukstas un roku pirkstu masāžu. Šos vingrinājumus var veikt no mazuļa pirmajām dzīves dienām līdz skolas vecumam. 
 

1. Saņemiet bērna plaukstu un rūpīgi pamasējiet katru pirkstu, sākot ar mazo pirkstiņu. Masāžas kustības veiciet no nagu falangas līdz plaukstai. 

2. Masējiet bērna pirkstu spilventiņus, viegli uzspiežot uz tiem. 

3. Masējiet bērna plaukstas iekšpusi ar apļveida kustībām. Masāžu veiciet ar rādītājpirkstu.

4. Masējiet bērna pirkstiņus ar masāžas gredzenu. Uzvelciet gredzenu uz bērna pirksta un veiciet kustību ar gredzenu augšā un lejā. Sāciet masāžu ar mazo pirkstiņu. 

5. Veiciet masāžu ar divām masāžas birstītēm, pārvelkot tās pāri bērna plaukstām. Bērna rociņas guļ uz viņa celīšiem ar plaukstiņām uz augšu. 

6. Veiciet masāžu, runājot skaitāmpantu. Pieaugušais ar savu īkšķi un rādītājpirkstu viegli pieskaras pēc kārtas katram bērna pirksta spilventiņam. 

Reklāma
Reklāma

Pirkstiņ, pirkstiņ, kur tu biji?
Ar šo pirkstiņu mežā gāju,
Ar šo putru vārīju,
Ar šo putru ēdu,
Ar šo dziesmiņu dziedāju, 
Ar šo (māmiņu, tēti) samīļoju). 
 

Vingrinājumi no grāmatas "Runā ar mani, māmiņ!"